SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

La Seu projecta noves excavacions al centre cultural Les Monges

Després de trobar-hi l'any passat restes d'un barri d'artesans dels segles XIII i XIV

Imatge d’arxiu de la presentació a l’octubre de la troballa.

Imatge d’arxiu de la presentació a l’octubre de la troballa.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu reprendrà les excavacions al pati del centre cultural Les Monges el segon semestre d’aquest any. Serà la segona fase després de la intervenció de l’estiu del 2020, quan un equip d’arqueòlegs i historiadors van identificar restes d’un barri d’artesans dels segles XIII i XIV i d’una altra ocupació als segles XVI i XVII. La troballa es va produir durant les obres per instal·lar una central de biomassa, un equipament que finalment s’ubicarà entre el col·legi Pau Claris i l’estació d’autobusos.

L’ajuntament ha destinat entre 20.000 i 25.000 euros a aquesta segona fase i en preveu una de tercera “pròximament”. En aquest sentit, el ple de l’ajuntament va aprovar ahir va aprovar declarar el pati de Les Monges com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) “per l’alt valor històric i arqueològic” de les restes, “úniques al Pirineu”, segons l’edil de Patrimoni Cultural, Carlos Guàrdia.

El ple va aprovar també acceptar el llegat del veí que va morir i que va donar en usdefruit un edifici inacabat i que l’ajuntament destinarà a habitatge en règim de lloguer assequible. Ahir es va donar llum verda a una modificació de crèdit de 15.000 € per encarregar el projecte per acabar els interiors.

L’immoble té una superfície de 1.200 metres quadrats, s’hi podran construir 10 pisos i la inversió superarà els 800.000 euros.

El grup de Compromís per la Seu va presentar una moció, que no va prosperar, per negociar la compra i posterior rehabilitació d’un edifici deshabitat a l’avinguda del Valira, propietat de la Sareb. L’equip de govern va votar-hi en contra i va explicar que va contactar amb la Sareb i “l’edifici no està a la venda”. Van considerar que “la inversió seria molt elevada” i van apostar per “destinar el pressupost a acabar l’edifici que acabem de rebre”.

tracking