SEGRE

EMERGÈNCIES TERRITORI

Un incendi forestal calcina set hectàrees entre Seròs i Almatret

En l'extinció van treballar fins a 18 dotacions de Bombers, quatre de les quals aèries || Es va produir a la zona de Montmaneu i els Rurals n'investiguen l'origen

Un helicòpter a punt d’efectuar una descàrrega ahir al migdia.

Un helicòpter a punt d’efectuar una descàrrega ahir al migdia.D.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir en l’extinció d’un incendi forestal que va calcinar unes set hectàrees de camps i boscos entre Seròs i Almatret.

El foc es va declarar a les 11.26 hores i, a causa del possible potencial, els Bombers van activar un total de catorze dotacions terrestres i quatre d’aèries (dos helicòpters i dos hidroavions). A més, van comptar amb el suport d’unitats dels Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra.

El foc es va produir a la zona de Montmaneu, entre els municipis de Seròs, Maials, Almatret i la Granja d’Escarp. El vent de ponent va empènyer les flames pels torrents secs cap a camps de cultiu i boscos, segons van indicar els Bombers. Els mitjans aeris van fer descàrregues fins a les 14.45 hores, quan es van retirar. Tanmateix, el foc no va ser donat per estabilitzat fins a les 19.00 hores.

En l’incendi van treballar els especialistes en focs forestals (GRAF), que van fer tallafocs. Les tasques es van centrar a perimetrar el foc i evitar que avancés. Els treballs per a l’extinció es van allargar fins a la nit, quan encara quedaven al lloc una desena de dotacions.

Per la seua part, els Agents Rurals han obert una investigació per determinar les causes que van originar l’incendi, que va calcinar una superfície d’unes set hectàrees aproximadament, la meitat de bosc i la resta, de camp de cultiu.

Els Rurals tenen previst sobrevolar avui amb un dron la zona calcinada per poder determinar la superfície exacta afectada per les flames.

Sufoquen sis focs més a Ponent, dos a la ciutat de Lleida

Les comarques de Lleida van registrar ahir sis incendis més de vegetació, dels quals dos es van produir a la ciutat de Lleida. El primer es va declarar a les 8.48 hores a la partida de Quatre Pilans. Van cremar 5.000 metres quadrats i van treballar-hi dos dotacions. Posteriorment, a les 14.09 hores hi va haver un foc al turó de Gardeny, a la zona de Cardenal Cisneros. Al lloc van acudir dos dotacions que van donar el foc per controlat a les 14.39 hores. Podria haver estat causat per un petard. Un altre incendi va calcinar 2.000 metres a la zona del cementiri de Bell-lloc. Una dotació de Bombers i una altra d’Agents Rurals van sufocar un foc de vegetació a les Borges Blanques que va afectar una superfície de mitja hectàrea. També van acudir a Balaguer, a la zona de les Franqueses, i als Alamús, on hi va haver foc en un canyissar.

Un helicòpter a punt d’efectuar una descàrrega ahir al migdia.

Un helicòpter a punt d’efectuar una descàrrega ahir al migdia.D.M.

Un helicòpter a punt d’efectuar una descàrrega ahir al migdia.

Un helicòpter a punt d’efectuar una descàrrega ahir al migdia.D.M.

tracking