SEGRE

MUNICIPIS FINANCES LOCALS

Balaguer, encara sense data per al pressupost d'enguany

L'alcalde no concreta terminis per aprovar-lo || Demà preveu ratificar la liquidació del 2019 per desbloquejar subvencions

Imatge d’arxiu d’un ple de Balaguer.

Imatge d’arxiu d’un ple de Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sense data. Així es troben els pressupostos municipals de Balaguer per al 2021 segons l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal (ERC). Ho atribueix a problemes administratius, malgrat que va assenyalar que “el tenim molt avançat però encara amb capítols per tancar”. El consistori es regeix ara pel pressupost prorrogat del 2020, que va ascendir a 18,9 milions. Vidal va destacar que el canvi d’interventor el 2019 va retardar l’elaboració del nou i “s’ha hagut de donar prioritat a la liquidació dels comptes del 2019, encara pendents”. No rendir-los en els terminis establerts comporta el bloqueig de subvencions i transferències de l’Estat i la Generalitat.

En aquest sentit, l’alcalde va assenyalar que demà està previst aprovar els comptes del 2019, i això suposarà el desbloqueig d’algunes de les subvencions congelades de l’Estat i la Generalitat, principalment del SOC o per millorar camins.

Els últims quatre exercicis els pressupostos s’han aprovat a partir del mes de juliol

“L’obligatorietat de presentar la liquidació del 2019 ha estat prioritària davant del retard de més d’un any i mig”, va dir. Va afegir que el canvi en l’àrea d’Intervenció ha estat complicat. “És una cosa que ja ens ha passat dos vegades en quatre anys, se’n van els interventors i els que entren tenen altres sistemes de treball”, va apuntar. Tot i això, va assegurar que el consistori té marge per treballar amb el pressupost prorrogat perquè manté el crèdit que va sol·licitar el desembre del 2019, d’1,6 milions d’euros. Va confiar que la liquidació del 2020 es pugui aprovar abans de final d’any, i va recordar que aquest exercici s’haurà de contractar un altre crèdit de dos milions per a obres pendents al col·legi Mont-roig.

Des de l’oposició, el portaveu de Junts, Guifré Ricart, va valorar que no tenir el pressupost a mitjans d’any “és un clar exemple de descontrol en la gestió econòmica i que perjudica les inversions”. Va afegir que “és urgent i prioritari presentar comptes”. A més, va recordar que, encara que ERC té majoria absoluta i no està obligada a negociar el pressupost amb altres partits, en els últims 4 anys mai no s’ha aprovat abans de l’estiu.

tracking