SEGRE

SUCCESSOS MACROBATUDA

Troben 10 quilos més d'heroïna a la que ja és la principal banda de narcos de Lleida

Els investigadors localitzen aquesta droga en uns escorcolls amb almenys dos detinguts || Demà se celebraran vistes per ratificar o revocar la presó preventiva per a dos dels empresonats

Alguns dels detinguts a Balaguer el passat 25 de maig durant un dels escorcolls.

Alguns dels detinguts a Balaguer el passat 25 de maig durant un dels escorcolls.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La banda de narcotràfic més important desarticulada les últimes dècades a les comarques de Lleida. Així qualifiquen els investigadors el resultat de la macrobatuda que van portar a terme fa dos setmanes els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil a Balaguer i Lleida. L’operació ha prosseguit amb altres escorcolls a Almeria, on almenys hi va haver dos detencions relacionades amb aquesta banda i diversos escorcolls en els quals es van trobar deu quilos més d’heroïna, segons ha pogut saber aquest diari. Una droga que se suma als 10 quilos de cocaïna, dos d’heroïna, un de marihuana i 100 grams d’haixix que es van trobar a Balaguer, a part de 300.000 euros en efectiu.

Val a recordar que el jutjat d’Instrucció 1 de Balaguer va decretar el passat 28 de maig l’ingrés en presó provisional comunicada i sense fiança per a 13 dels 16 detinguts en la macrobatuda. Uns altres tres van quedar en llibertat amb mesures cautelars, com la retirada del passaport i presentacions periòdiques al jutjat.

La causa està oberta pels delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Precisament demà se celebraran vistes al jutjat de Balaguer per ratificar o revocar la presó per a dos dels empresonats.

Està previst que declarin per videoconferència des del Centre Ponent. Alguns d’ells van ser absolts l’any passat en un altre judici per narcotràfic (vegeu el desglossament).

L’operació policial es va dur a terme el dimarts 25 de maig i es van practicar una vintena d’escorcolls a Balaguer i Lleida. L’operatiu va començar simultàniament a les cinc de la matinada a les dos localitats amb l’entrada als domicilis dels investigats, amb la participació d’agents d’elit.

Els investigadors van trobar gran part de la droga oculta en dobles fons de vehicles. A Balaguer van escorcollar un locutori, pàrquings, magatzems i cotxes. Els escorcolls es van prolongar durant diversos dies.

L’absolució per un altre cas d’alguns dels arrestats, davant del TSJC

El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) ha de resoldre encara sobre la sentència de l’Audiència de Lleida que l’octubre de l’any passat va absoldre de tràfic de drogues alguns dels detinguts en la macrobatuda del passat 25 de maig. La Fiscalia va presentar un recurs contra la sentència, que va anul·lar les escoltes telefòniques al considerar que es van obtenir de “manera improcedent”. Era una de les principals proves que hi havia contra els acusats. En aquell cas, la Guàrdia Civil va detenir els nou acusats a Almacelles, Balaguer, Lleida i Valls amb una intervenció de més d’11 quilos de cocaïna, 4 d’heroïna i 220 quilos de marihuana. La Fiscalia demanava penes de quatre a nou anys de presó. Tres dels acusats van ser excarcerats de la presó de Lleida després de l’absolució.

tracking