SEGRE

EQUIPAMENTS PÚBLICS

Alguns ajuntaments com Sort i Alcarràs ja han iniciat la temporada a les piscines municipals

Alguns ajuntaments com Sort i Alcarràs ja han iniciat la temporada a les piscines municipals || La majoria ho farà entre el 19 i el 24 de juny

Sort obre les piscines en horari de tarda (esquerra) mentre que Alcarràs les ha obert per primera vegada des del 2019.

Sort obre les piscines en horari de tarda (esquerra) mentre que Alcarràs les ha obert per primera vegada des del 2019.AJUNTAMENT DE SORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada de piscines ha començat aquesta setmana en alguns municipis de les comarques de Lleida. Alcarràs ha obert les seues per primera vegada des del 2019, ja que l’estiu passat les va mantenir tancades com a mesura de precaució per evitar la propagació de la Covid-19. Com aquesta localitat del Segrià, també les piscines de Tornabous, la Fuliola i Ossó de Sió obriran per primera vegada des de l’inici de la pandèmia.

També ja han obert les de Sort, tot i que ara per ara només en horari de tarda, de 15.00 a 19.00. L’ajuntament ho anomena la “pretemporada” abans d’obrir també als matins a partir del dia 23.

La majoria de municipis preveuen obrir les seues al públic entre el 19 i el 24, i totes ho faran amb mesures per evitar contagis, igual que l’estiu anterior. Tanmateix, l’avenç en la vacunació i la millora als índexs epidemiològics permet suavitzar la limitació d’aforaments, que en molts casos seran del 70 per cent. La compra prèvia d’entrades i abonaments per evitar intercanvis d’efectiu, la reserva anticipada per poder entrar al recinte i el tancament dels vestidors i bars tornen a ser aquest any algunes de les mesures freqüents per evitar contagis de coronavirus.

Les piscines municipals obriran divendres a Seròs, i dissabte en localitats com Bellpuig, Vilanova de Meià i Torrelameu. Mollerussa preveu inaugurar la temporada de bany el 17 de juny, mentre que les Borges Blanques espera fer-ho l’endemà, el 18. El dia 19 s’estrenaran les de capitals de comarca com Tàrrega, Cervera i Tremp, així com les d’altres municipis com Agramunt, Ponts i Artesa de Segre.

Balaguer obrirà les seues dos piscines municipals el dia 20, mentre que Vielha estudia fer-ho l’endemà, el 21. La Seu d’Urgell les estrenarà el 23, mentre que el Pont de Suert podria fer-ho aquell mateix dia o bé el 24. Aquest serà el primer any en què la piscina, propietat d’Endesa, tindrà una gestió totalment municipal en virtut d’un acord de cessió d’ús entre la companyia elèctrica i l’ajuntament.

El dia 24 obriran cinc piscines municipals de la ciutat de Lleida. Seran les dels barris de la Bordeta, Cappont, Balàfia, Pardinyes i el Secà, mentre que continuaran tancades les de Magraners i Gardeny. Per la seua part, Solsona serà l’última capital de les comarques lleidatanes a obrir les seues, el dia 25. A més, Vilagrassa i Sudanell estrenaran enguany les seues noves instal·lacions de bany.

Més de 400 anàlisis de l’aigua en 160 piscines públiques de Lleida

La unitat d’Aigües de la Diputació va iniciar ahir anàlisi de salubritat a les piscines d’Alcarràs i preveu dur-ne a terme més de 400 al llarg d’aquest estiu en les 160 piscines municipals de les comarques lleidatanes. L’ens provincial va indicar que estan en contacte permanent amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya per saber quines mesures de precaució adoptar en cada moment davant la Covid i informar-ne els ajuntaments.

El diputat responsable de l’àrea de Salut, Albert Bajona, va destacar que “la pandèmia obliga a reforçar el control per assegurar banys sense riscos a les piscines”.

Sort obre les piscines en horari de tarda (esquerra) mentre que Alcarràs les ha obert per primera vegada des del 2019.

Sort obre les piscines en horari de tarda (esquerra) mentre que Alcarràs les ha obert per primera vegada des del 2019.AJUNTAMENT DE SORT

tracking