SEGRE

Petit repunt de casos a l'Urgell i a Guissona

El Brasil vacuna contra la covid a tota una ciutat per a un estudi inèdit

El Brasil vacuna contra la covid a tota una ciutat per a un estudi inèditEFE/EPA/DIEGO AZUBEL/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La baixada de contagis de la Covid a Lleida es va frenar ahir després d’un repunt de casos a l’Urgell, principalment a Tàrrega, i a Guissona. D’una banda, a la comarca de l’Urgell s’han detectat 26 infectats l’última setmana. Fonts de Salut van explicar que “hi ha un parell de brots en comerços” i l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va detallar que es deuen a petits brots familiars i en tres petites empreses, encara que va afirmar que “la situació no és greu”.

Mentrestant, l’ajuntament de Guissona va alertar la població perquè “en els últims dies s’ha detectat un augment de casos” i va recomanar no fer actes aquest cap de setmana. Precisament, el col·legi Fedac i l’institut tenen 3 grups i 62 persones confinades per dos positius. Així mateix, es van detectar 578 casos a tot Catalunya, 23 a Lleida, i Salut va notificar 5 morts, un al Pirineu.

De fet, aquesta regió sanitària té una velocitat de transmissió (Rt) per sobre de l’1 per primera vegada des de fa un mes per la mala situació a l’Alt Urgell. El nombre d’ingressats a Catalunya va baixar als 582 (-4) i a les UCI a 197 (-15). A Lleida també van disminuir els hospitalitzats fins als 24 (-3) i els crítics als 5 (-4).

tracking