SEGRE

Restringit l'accés a cinc parcs naturals de Catalunya per 'evitar la massificació'

Un d’ells, el Parc Natural de l’Alt Pirineu

Teresa Jordà durant la visita del Parc Natural de Cap de Creus

Teresa Jordà durant la visita del Parc Natural de Cap de CreusGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha anunciat aquest dijous que restringirà l’accés a cinc parcs naturals catalans aquest estiu per "evitar la massificació". En un comunicat, el departament ha explicat que la primera acció d’aquest pla de xoc començarà aquest divendres en el Parc Natural del Cap de Creus (Girona), on estarà prohibit arribar amb cotxe a la punta del cap|caporal i la zona del far entre les 9.30 i les 20.00 hores. Es podrà arribar a peu, amb bicicleta o amb uns busos llançadora que sortiran cada 20 minuts des del nou aparcament gratuït del Corral d’en Morell, a Cadaqués, i costaran vuit euros anada i tornada|volta.

En el Parc Natural del Cadí Moixeró (Barcelona), l’últim cap de setmana de juny es farà una prova pilot amb autobusos llançadora que connectaran Saldes i el mirador de Gresolet, punt de partida de l’ascens al Pedraforca; l’ajuntament de l’esmentat poble estudia la ubicació d’un aparcament que pugui absorbir els cotxes dels excursionistes que agafin el bus.

Aquest estiu hi haurà control d’aforament en el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser (Girona), amb restriccions al coll de Fontalba, les Gorgues del Freser i Coma de Vaca, a Queralbs; en tots els casos s’haurà de pagar cinc euros i a Fontalba –punt de partida per al Puigmal i Núria- serà necessària una reserva prèvia juntament amb el pagament per poder aparcar.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu també implementarà un sistema de reserva d’aparcament a la capçalera de la Vall Ferrera, la vall de Bonabé, Boavi, la vall de Tavascan, la Closca d’Escalarre o Sant Joan de l’Erm, i s’està treballant per controlar l’accés a l’aparcament de la Molinassa, d’on surt la ruta a la Pica d’Estats.

En el Parc Natural del Delta de l’Ebre (Tarragona), es controlarà l’accés de vehicles a la platja i a la barra del Trabucador, un espai molt freqüentat per autocaravanes i 'campers', i es reforçarà la protecció de zones de nidificació d’aus.

tracking