SEGRE

EQUIPAMENTS HABITATGE

Aquest és el preu que paga una immobiliària a okupes per desallotjar habitatges a la Seu d'Urgell

La immobiliària ha arribat a acords amb nou dels 30 que habiten els seus pisos

El bloc de pisos okupats a la Seu d’Urgell, propietat de la inmobiliara Solvia.

El bloc de pisos okupats a la Seu d’Urgell, propietat de la inmobiliara Solvia.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La immobiliària Solvia, propietària dels pisos okupats de la plaça Europa de la Seu, ha pagat indemnitzacions d’entre 1.000 i 2.000 euros als qui s’han instal·lat en aquests habitatges perquè els desallotgin. Segons l’ajuntament, la campanya per buidar-los va començar fa gairebé un mes, quan la companyia elèctrica local Peusa va tallar la llum a l’immoble. La firma ha arribat a acords amb els okupes de 9 dels 30 habitatges. El consistori té coneixement dels pisos desallotjats a través de la propietat, i ha sabut dels pagaments a okupes a través de famílies que han accedit a anar-se’n.

La regidora de Serveis Socials, Marian Lamolla, va explicar que la quantia dels pagaments està relacionada amb factors “socials”, com el nombre de membres de la família i si al pis viuen menors o ancians. També valoren l’estat de l’habitatge. Quan es fa efectiva l’entrega de claus, Solvia hi instal·la “portes d’acer” i reixes a les finestres per impedir que els tornin a okupar.

Lamolla va indicar que les indemnitzacions “tenen un límit de 4.000 €” i va puntualitzar que “ni l’ajuntament ni els serveis socials intervenim” en el procés. La regidora va recalcar que de totes les persones que okupen pisos al bloc de la plaça Europa “només dos famílies” han acudit als Serveis Socials a demanar ajuda per a accedir a un pis d’emergència social.

“Hem ofert opcions de reallotjament i una única família va acceptar l’ajuda, però al final no es van presentar”, va concloure. Alguns habitants d’aquests pisos han instal·lat grups electrògens per disposar de llum.

D’altres la van punxar de forma il·legal d’un bloc pròxim fa algunes setmanes, encara que Peusa va tornar a tallar-la dimecres per impedir aquest subministrament irregular a l’edifici okupat.

tracking