SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

El consell demanarà llicència per a obres a Sant Francesc tot i el veto de Balaguer

L'ens comarcal assegura que el projecte preserva el patrimoni i la Paeria el qüestiona

Interior del convent de Sant Francesc, a Balaguer.

Interior del convent de Sant Francesc, a Balaguer.E.F.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip de govern del consell de la Noguera, d’ERC, avala el projecte per ampliar la seu comarcal a l’església de Sant Francesc i demanarà la llicència d’obres a l’ajuntament de Balaguer malgrat que l’alcalde, el republicà Jordi Ignasi Vidal, ja va avançar que no autoritzarien els treballs. L’ens comarcal assegura que la seua proposta “salvaguarda” aquest element del patrimoni històric i que “no s’actuarà de manera il·legal”.

L’alcalde de Balaguer va afirmar en el seu dia que l’actuació que es va executar en aquest immoble el 2004 era “il·legal” i això condicionava possibles actuacions futures. Davant d’aquest posicionament, el president del consell, Miquel Plensa, va recordar que existeix un projecte del 2013 que planteja crear un espai per a la memòria històrica a la planta baixa i oficines a la primera planta.

La futura reforma del temple va motivar també crítiques de Junts. El partit va presentar al·legacions perquè el consell tornés l’edifici al seu aspecte original i prengués les mesures necessàries per restaurar-lo de forma adequada. També sol·licitaven un projecte d’usos i destinar el temple a actes culturals, no a dependències administratives, així com paralitzar la llicència d’obres.

Les obres d’ampliació de la seu del consell compten amb la subvenció del Pla d’Obres i Serveis de 250.000 euros. Plensa va assegurar que “no tenim cap intenció de renunciar-hi” i va argumentar que “la falta d’espai per als equips tècnics fa urgents aquestes obres”. Va afegir que demanaran la llicència d’obres ben aviat al consistori, i va demanar a l’alcalde que la decisió a l’hora d’atorgar-la o no es basi en criteris tècnics i no polítics. “Arribarem fins al final, fins i tot per la via judicial, perquè tenim raó i les obres són necessàries”, va concloure.

tracking