SEGRE

OFERTA PERSONAL VISITANTS

El Pirineu preveu un altre agost al complet gràcies al turisme de proximitat

Els bungalous i els hotels ja voregen la plena ocupació en la primera quinzena

Turistes divendres a l’església de Sant Climent de Taüll, un dels principals atractius de Lleida.

Turistes divendres a l’església de Sant Climent de Taüll, un dels principals atractius de Lleida.X.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A pocs dies que comenci la campanya d'estiu, el Pirineu preveu un altre mes d'agost al complet. De fet, els bungalous i hotels ja voregen el ple la primera quinzena. Lleida, amb una àmplia oferta de naturalesa i aire lliure, es tornarà a beneficiar del turisme de proximitat que ja va omplir establiments la temporada de l'any passat.

El Pirineu preveu un altre agost al complet gràcies al turisme de proximitat. Això ja va succeir l’any passat, quan a causa de la pandèmia els visitants van apostar per destinacions de naturalesa i allunyades de les massificacions. Això va provocar que el juliol i l’agost de l’any passat les comarques de muntanya rebessin 220.167 turistes, un 9,5% més que els mateixos mesos del 2019.

Aquest any tot apunta en la mateixa direcció i a pocs dies per donar el tret de sortida a la campanya estival, que tradicionalment comença després de Sant Joan, els bungalous i els hotels del Pirineu ja freguen el ple en la primera quinzena d’agost. Després d’aixecar-se totes les restriccions a la mobilitat i després d’una bona Setmana Santa, en la qual Lleida va rebre més turistes que en la mateixa temporada del 2019 (abans de la crisi sanitària), els establiments de la demarcació estan registrant una elevada demanda de cara a l’estiu.

El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va assegurar que la temporada “pinta bé” i que podria ser fins i tot millor que la campanya estival de l’any passat. Això no obstant, va recordar que actualment es manté el límit de deu persones en els allotjaments a causa de les restriccions en les trobades socials que continuen vigents per la pandèmia. Així mateix, Ramon va destacar que “cada vegada hi ha més turistes conscienciats amb la sostenibilitat”.

Per la seua part, la presidenta de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, va assenyalar que aquest turisme de proximitat i basat en l’oferta de naturalesa “ha vingut per quedar-se”. En aquest sentit, va destacar que “veiem un estiu com el de l’any passat”. Quant a la contractació de personal, va assegurar que “crec que tornarem a nivells d’abans de la pandèmia” i fins i tot podrien superar-los perquè els establiments han hagut d’intensificar la neteja i la desinfecció dels establiments a causa de la Covid.

Pel que fa als hotels, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va indicar que hi ha “molta demanda per al mes d’agost” i va assenyalar que tenint en compte les trucades que estan rebent “preveiem un bon mes de juliol”.

Així mateix, Castellarnau va assenyalar que es preveu que obrin tots els establiments, tant del pla com del Pirineu, i va apuntar que el seu sector no ha dut a terme gaires inversions per a aquesta campanya. Ho va atribuir a les restriccions a la mobilitat que han estat en vigor en els últims mesos per la pandèmia, que han perjudicat greument el turisme.

L’última Setmana Santa ja va superar la del 2019 i els allotjaments tenen ara una alta demanda per a l’estiu

A banda de l’àmplia oferta de naturalesa que ofereixen les comarques de Lleida, els esports d’aventura són l’altre gran atractiu per als mesos d’estiu. Ràfting, barranquisme, hípica i fins i tot ala delta o parapent són algunes de les activitats de les quals poden els visitants en poden gaudir. El president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que són “molt optimistes” i va dir que a l’estiu esperen atansar-se a les dades d’ocupació que van registrar el 2019.

D’altra banda, l’elevada afluència de visitants als espais naturals de Lleida que es va viure l’estiu passat han portat a establir regulacions en espais com el Parc Natural de l’Alt Pirineu. En aquest sentit, Jaume Macià, professor del departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida va explicar que “cal regular i ordenar”.

Va apuntar que pot ser beneficiós tant per preservar ecosistemes “fràgils” com per als visitants, que quan es troben amb un espai massificat poden arribar a tenir una experiència negativa. En la mateixa línia es va expressar el responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, que va assegurar que són “mesures necessàries” per “preservar l’entorn i garantir-ne la capacitat de càrrega”.

Els pisos d’ús turístic ja sumen 19.729 places

Les comarques de Lleida ja compten amb 3.587 pisos d’ús turístic, que sumen 19.729 places, segons dades de la Generalitat. La proliferació en els últims anys ha provocat que municipis com Vielha o Àger els hagin regulat, mentre que la Cerdanya busca fórmules per fer-ho. El conjunt dels allotjaments de la demarcació ofereixen més de 75.000 llits.

Un 22,3% més de contractes que el 2020

Hostaleria, comerç, transport, distribució i entreteniment generaran aquest estiu uns 4.200 contractes, segons un estudi de Randstad. Suposa un augment del 22,3% respecte a l’any passat. Mentrestant, les empreses de turisme actiu i esports d’aventura es troben “justos” de personal davant de l’alta demanda.

El Pirineu, amb un 9,5% més de turistes el 2020

El Pirineu va rebre el juliol i l’agost de l’any passat 220.167 turistes, un 9,5 per cent més que el 2019. Tanmateix, en el conjunt de la demarcació els visitants van caure un 21% en el mateix període, una cosa que es va deure principalment al confinament que es va imposar al Segrià durant el mes de juliol a causa d’un rebrot del coronavirus.

Turistes divendres a l’església de Sant Climent de Taüll, un dels principals atractius de Lleida.

Turistes divendres a l’església de Sant Climent de Taüll, un dels principals atractius de Lleida.X.R.

tracking