SEGRE

TURISME ESPORTS D'AVENTURA

La Pobla obre un camí a la Pallaresa per desembarcar els bots del ràfting

Empreses d'esports d'aventura ho demanaven per treure'ls de l'aigua al final del descens

Les obres per fer transitable el camí que baixa a la zona de desembarcament de la Pobla de Segur.

Les obres per fer transitable el camí que baixa a la zona de desembarcament de la Pobla de Segur.M.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Pobla de Segur ha obert un camí fins a la Noguera Pallaresa per facilitar el desembarcament dels bots de ràfting en acabar el descens. Per a això ha condicionat un camí a la zona de la Reguereta fins ara inaccessible per a vehicles. Això obligava els treballadors d’empreses d’esports d’aventura a recórrer a peu, amb les embarcacions a sobre, un tram pel qual ara poden circular cotxes i remolcs per carregar-les.

Les empreses d’esports d’aventura havien demanat aquesta obra a l’ajuntament. L’alcalde, Marc Baró, va explicar que el consistori ha assumit aquesta inversió i la brigada municipal ha dut a terme les obres durant aquesta setmana.

El president de l’associació d’empreses d’esports d’aventura del Pallars Sobirà, Flòrido Dolcet, va expressar la seua satisfacció per aquesta obra, que comportarà una millora tant per a les empreses com els visitants. Baró va afegir que suposarà un avenç molt més gran quan sigui possible fer tot el trajecte des de Llavorsí fins al pantà de Sant Antoni sense haver de baixar de la barca. Això exigiria habilitar un pas a través de la presa de Sossís, un projecte plantejat anys enrere i actualment paralitzat per l’oposició de l’empresa que explota aquesta central hidroelèctrica, que addueix motius de seguretat.

El president del consell del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, va assegurar ahir que segueix pendent d’una reunió amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), que s’ha de pronunciar sobre si la concessió de la presa de Sossís inclou el dret de pas d’embarcacions, tal com defensa el territori. L’ens estatal farà de mediador en el conflicte entre el consell i l’empresa titular del salt hidroelèctric.

tracking