SEGRE

RAMADERIA POLÈMICA

La Vall de Boí vol que la Generalitat es quedi amb les pastures a subhasta

El Govern, obligat a oferir 100.000 euros

Les pastures són a prop de la urbanització del Pla de l’Ermita.

Les pastures són a prop de la urbanització del Pla de l’Ermita.X. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Vall de Boí vol que la Generalitat compri les pastures propietat del grup Nozar al costat del Pla de l’Ermita. Són 247 hectàrees dividides en 369 parcel·les que se subhastaran en el marc de la liquidació de Promocions Turístiques de la Vall, filial de Nozar i antiga propietària de Boí Taüll. Per a l’alcaldessa, Sònia Bruguera, la compra per part del Govern garantiria que els ramats de ramaders de la zona puguin continuar pasturant gratis, com han fet durant anys. L’Executiu català està obligat a presentar una oferta de 100.000 euros per aquest sòl, en virtut d’un acord amb l’administració concursal de l’empresa (vegeu SEGRE d’ahir).

L’acord entre els administradors concursals i Actius de Muntanya, empresa en mans de FGC que explota Boí Taüll, va resoldre una disputa sobre telecadires, canons de neu i altres instal·lacions de Boí Taüll que anaven a subhastar-se set anys després que la Generalitat es quedés l’estació. En virtut d’aquest pacte, els béns del complex d’esquí es van retirar del pla de liquidació de la firma i el Govern va pagar 300.000 euros per tres marques comercials que seguien en mans de l’empresa.

Temen quedar-se sense l’ús gratuït d’aquestes pastures si canvien de propietari amb la subhasta

L’acord inclou també l’obligació de garantir a l’empresa un ingrés mínim de 100.000 euros per les pastures, si bé un altre postor pot quedar-se’ls si ofereix una quantitat major. Aquestes pastures van sortir a subhasta el 2019 però la licitació va quedar deserta. L’anunci publicat el 2019 advertia que tenien com a càrrega “drets de pastura” que reivindiquen ara l’ajuntament i els ramaders locals. En el pla de liquidació, en canvi, no es fa menció d’aquests drets.

tracking