SEGRE

ESNOTICIA

Lleida, de nou a la 'pole' del turisme

L'oferta turística de la demarcació, basada en la naturalesa i activitats a l'aire lliure, tornarà a beneficiar el sector || Senderisme, esports d'aventura i un patrimoni cultural de primer ordre, entre els principals atractius

Barques de ràfting solcant ahir les aigües del riu Noguera Pallaresa.

Barques de ràfting solcant ahir les aigües del riu Noguera Pallaresa.RUBBER RIVER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques de Lleida tornen a partir aquest estiu des d’una posició privilegiada respecte a altres destinacions catalanes. A causa de la pandèmia, l’any passat els turistes ja van apostar per passar les vacances en llocs allunyats de les massificacions i van optar per un turisme de proximitat i de naturalesa. Aquesta és una tendència que ja s’havia detectat en campanyes anteriors, malgrat que la Covid va fer que durant l’estiu passat els visitants es decantessin més per Lleida que, per exemple, per les destinacions de la costa, que habitualment registren una afluència de visitants més gran.

Aquest any tot apunta que es tornarà a repetir la mateixa situació, una cosa que demostren les bones dades d’ocupació que preveuen els diferents allotjaments per als mesos d’estiu. Per tots aquests motius, el sector afronta ara la campanya estival amb optimisme i bones perspectives.

Un altre dels punts forts de la demarcació és l’àmplia oferta de turisme de naturalesa, totalment alineada amb el que busquen actualment els turistes, i la gran diversitat de paisatges de la qual aquests poden gaudir a Lleida.

En aquest sentit, pot presumir de dues joies del patrimoni natural com el Parc Nacional d’Aigüestores i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Així mateix, al pla també destaquen l’estany d’Ivars i Vila-sana o paratges de secà com Mas de Melons.

El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font, va explicar que “Lleida té una diversitat d’oferta molt gran”. Font va citar com a exemples el patrimoni, la gastronomia, l’enoturisme, el senderisme, l’oleoturisme i les activitats en el medi natural. En aquest últim cas, 205 empreses ofereixen aquest any activitats d’aventura, la gran majoria de les quals al Pirineu. Aquestes ofereixen des de baixades de ràfting per la Noguera Pallaresa, un dels millors rius d’Europa per a la pràctica d’aquest esport, fins a parapent i ala delta. Aquest any, el sector dels esports d’aventura espera superar els 550.000 serveis contractats.

Menys turisme internacional

A tot això, cal afegir que el sector turístic de les comarques de Lleida depèn molt menys del turisme internacional que altres destinacions catalanes. De fet, els principals mercats de la demarcació són el català i l’espanyol i, en un any normal, els visitants estrangers suposen al voltant del divuit per cent del total.

Malgrat la incertesa sobre l’arribada dels clients estrangers aquest estiu, ja hi ha allotjaments com els càmpings que ja compten amb reserves de turistes internacionals per als pròxims mesos de juliol i agost, segons va assegurar la presidenta de Càmpings de Lleida, Marta Cortina.

Gastronomia: Tres restaurants amb estrelles Michelin

La Mar, el José María i el petit Tomás són d’El Puerto de Santa María (Cadis) i des de fa un any i mig viuen a Cerdanyola del Vallès. Aquest cap de setmana visiten la Vall de Boí per primera vegada i divendres eren a l’església de Sant Climent de Taüll.

poblacions: Bagergue, un dels pobles més bonics

Lleida compta amb tres restaurants premiats amb les cèlebres estrelles Michelin: La Boscana de Bellvís, Fogony de Sort i Malena de Gimenells. Així mateix, l’hotel vegà i ecològic Casa Albets de Lladurs té una estrella verda.En l'àmbit gastronòmic, es pot destacar també l’oli d’oliva verge extra de les Garrigues, que s’ha convertit en els últims anys en el motor que ha impulsat projectes d’oleoturisme.

La capital: Lleida, una ciutat rica en patrimoni històric

Bagergue, al municipi de Naut Aran, es va coronar el 2019 com un dels pobles més bonics d’Espanya, un reconeixement que tenen aproximadament vuitanta poblacions de l’Estat. A més a més, altres nuclis de la demarcació com Arties (Naut Aran), Montsonís (Foradada) o Taüll (la Vall de Boí) estan reconeguts com a pobles amb encant, mentre que Solsona té la categoria de Ciutat amb Caràcter.

Moturisme: Rutes per recórrer la província amb moto

La capital de la demarcació, Lleida ciutat, compta amb un vast patrimoni històric. Des de la Seu Vella i la Suda, els màxims exponents turístics de la província, fins al Castell dels Templers, passant pel Museu de Lleida i edificis com la Casa Magí del carrer Major. D’altra banda, Turisme de Lleida ofereix una variada oferta de rutes per conèixer tots els racons i el patrimoni de la capital interior de Catalunya.

Reconeixements: El turisme amb segell, en auge a la demarcació

El Patronat de Turisme de la Diputació promociona 10 rutes per recórrer les comarques de Lleida amb moto. És el que es coneix com a moturisme, una iniciativa que compta amb més de 80 establiments adherits entre allotjaments, restaurants, equipaments culturals i oficines de turisme. Amb les rutes que es plantegen, els amants de les motos poden conèixer, per exemple, els llacs del riu Noguera Pallaresa.

Excursionisme: Mont-rebei afronta el seu estiu més incert

Cada vegada són més els turistes que aposten per destinacions amb reconeixements internacions. Lleida presumeix de vuit segells de la Unesco i d’entitats avalades per aquesta organització. Es tracta de les pintures rupestres de la Mediterrània, les esglésies de la Vall de Boí, el segell Starlight del Montsec i Aigüestortes, les festes del foc i les falles del Pirineu, el Geoparc, la tècnica de la pedra seca i la destinació de la biosfera.

Barques de ràfting solcant ahir les aigües del riu Noguera Pallaresa.

Barques de ràfting solcant ahir les aigües del riu Noguera Pallaresa.RUBBER RIVER

Barques de ràfting solcant ahir les aigües del riu Noguera Pallaresa.

Barques de ràfting solcant ahir les aigües del riu Noguera Pallaresa.RUBBER RIVER

tracking