SEGRE

FESTEJOS TRADICIÓ

Almenar tanca la 25a edició del Mercat Medieval amb prop de 7.000 visitants

Els carrers de la localitat van tornar a retrocedir en el temps amb recreacions històriques || Commemora la cessió de la Carta de Població per part de Ramon Berenguer IV

Cercavila de les menudes de la localitat.

Cercavila de les menudes de la localitat.ANNA LLOVERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenar va posar ahir el colofó a un Mercat Medieval que en la seua vint-i-cinquena edició va rebre a uns 7.000 visitants. L’alcaldessa, Teresa Malla, va fer una valoració positiva d’aquesta fira, que commemora el 856è aniversari de la concessió de la Carta de Població per part del comte RamonBerenguer IV.

“Hem registrat un degoteig constant de visitants durant tot el cap de setmana i la veritat és que estem molt satisfet, sobretot venint d’un any tan complicat com va ser el 2020”, va dir Malla. A més de les cinquanta parades amb productes de proximitat i artesania i la demostracions d’antics oficis, el públic va assistir a la recreació d’un judici per combat a la plaça de la Vila i la vista de la cort real pel mercat.

En aquest sentit, un dels actes estrella va ser la representació de Les 100 famílies d’Almenar, que va tenir com a escenari l’església. L’espectacle fa referència a les cent primeres famílies que van arribar al municipi des de la zona de Balaguer l’any 1147.

Val a dir que, com a mesura de seguretat sanitària, aquest any l’ajuntament va fer una ampliació del recinte firal.

Una cort medieval en temps de pandèmia

Els joglars, els bufons i els membres de la cort real van ser el cap de setmana passat els protagonistes del Mercat Medieval d’Almenar, que trasporta el públic al segle XII. Després de substituir la fira l’any passat per una cercavila que els veïns van seguir des dels seus balcons, enguany el consistori va ampliar tant els espais de celebració com els horaris amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.

Cercavila de les menudes de la localitat.

Cercavila de les menudes de la localitat.ANNA LLOVERA

tracking