SEGRE

PATRIMONI ARQUEOLOGIA

Arbeca recupera el Dia dels Vilars amb visites guiades al jaciment iber

El 2020 es va suspendre per la pandèmia

Una visita guiada recorre els Vilars d’Arbeca, ahir al migdia.

Una visita guiada recorre els Vilars d’Arbeca, ahir al migdia.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació dels Amics dels Vilars va poder celebrar ahir el Dia dels Vilars després de no poder fer-ho l’any passat per la pandèmia i per la inundació dels elements d’aquest jaciment ibèric per un temporal. Durant tot el matí l’emplaçament es va omplir de persones que van poder gaudir de visites guiades, jocs infantils i un vermut popular amb música en directe.

El president de l’entitat organitzadora del Dia dels Vilars, Joan Pau, es va mostrar molt satisfet amb l’afluència de públic al llarg d’aquesta jornada, que pretén “posar de relleu aquest jaciment ibèric de 2.800 anys d’antiguitat, volem que sigui un lloc viu en el qual es facin tota mena d’activitats”, va assenyalar Pau.

La jornada va estar marcada per la calor intensa, circumstància que alguns visitants van combatre portant paraigua durant les múltiples visites guiades que es van fer durant el dia d’ahir. Val a dir que la majoria dels visitants eren de municipis del voltant i de Lleida, i bona part d’ells van reconèixer que fins fa poc amb prou feines tenien constància de l’existència d’aquest jaciment ibèric. “Hi havia ganes de sortir i esperem que vingui a veure’ns més gent”, va afegir Pau, que va detallar que el complex va resultar danyat a causa dels temporals de finals del 2019 i començaments del 2020, que van inundar part del jaciment.

L’Associació dels Amics dels Vilars va celebrar la important afluència de públic a la jornada

Així doncs, amb el Dia dels Vilars ja celebrat, l’associació reprendrà l’agenda d’activitats anuals previstes, les primeres de les quals seran el cicle Tastjazz i la Nit de Foc, a més de les visites guiades que organitzen a part. Totes aquestes activitats tenen el mateix objectiu, asseguren des de l’associació, que no és sinó “donar a conèixer els Vilars i demostrar que s’hi poden fer moltíssimes activitats”.

tracking