SEGRE

COMERÇ NOGUERA

El Mercat Vell de Balaguer celebra la desena edició amb trenta paradistes

Tots de productes són de comerç just

Una de les trenta parades que van participar ahir en el Mercat Vell de Balaguer.

Una de les trenta parades que van participar ahir en el Mercat Vell de Balaguer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plaça Mercadal de Balaguer va acollir ahir la desena edició del Mercat Vell, una fira en la qual paradistes de tota la geografia catalana ofereixen tota mena de productes de comerç just. A l’edició d’ahir, que va durar de 10.00 a 20.00 hores, van participar una trentena de paradistes.

Aquest mercadillo va ser promogut per l’associació Dona Pas “per oferir un espai per a la venda de productes utilitzats a particulars i entitats amb l’objectiu d’oferir una alternativa i increment d’ingressos a les famílies que ho necessitin”. Així ho va descriure un dels portaveus de l’entitat, que va afegir que el mercat també vol mostrar una manera de comerciar més “ecològica, solidària i sostenible aprofitant tot allò que no fem servir malgrat tenir vida útil”.

Una de les novetats de l’edició d’aquest any del Mercat Vell és que oferia col·laborar amb donatius en un projecte per construir un pou completament autosuficient a Gàmbia que està duent a terme l’ONG Cultivant Vida. Parades de productes reciclats a part, durant la jornada d’ahir hi va haver diverses activitats.

Al matí va tenir lloc una xarrada informativa de la Xarxa Ecològica de Ponent, a més de la projecció de diversos documentals sobre el comerç just a la sala d’actes de l’ajuntament. Al llarg de la tarda hi va haver un concert de percussió i un altre de rock, un contacontes i un taller de treball, a més de la lectura d’un manifest amb motiu del Dia del Comerç Just.

A l’acabar el certamen es va poder veure el quadre que l’artista Omar Guey va fer durant el mercat i que se sortejarà entre totes aquelles persones que col·laborin amb el projecte solidari de Gàmbia.

tracking