SEGRE

MOBILITAT NORMATIVA

Tàrrega multarà els patinets elèctrics que circulin per la vorera

La Policia Local va fer més de trenta avisos durant la setmana passada

Un conductor de patinet elèctric travessant l’avinguda Catalunya de la capital de l’Urgell.

Un conductor de patinet elèctric travessant l’avinguda Catalunya de la capital de l’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’auge i la popularització dels patinets elèctrics generen problemes de convivència amb els vianants a Tàrrega, especialment per l’ús indegut de les voreres i el perill d’accidents. Davant d’aquesta situació, l’ajuntament de la capital de l’Urgell ha decidit actuar-hi per buscar una bona convivència.

En aquest sentit, la Policia Local va portar a terme una campanya informativa de sensibilització durant la setmana passada amb més d’una trentena d’avisos sense multa a aquells que circulaven amb patinet elèctric o bicicleta i no complien amb la normativa viària.

L’auge dels patinets elèctrics ha generat queixes de convivència amb els vianants

Després d’aquesta campanya, l’ajuntament començarà avui mateix a sancionar aquells conductors de patinets elèctrics que cometin infraccions i se saltin la normativa.

Segons la regidora de Governació, Núria Robert, “els patinets elèctrics s’equiparen a les bicicletes i, per tant, estan subjectes a les mateixes normes de mobilitat i seguretat viària”. En aquest sentit, Robert va afegir que “continuarem intensificant els controls per evitar que els patinets circulin per les voreres ja que suposa un perill a la via pública” i podria ocasionar accidents.

El principal objectiu de l’ajuntament de Tàrrega és “afavorir la bona convivència entre vianants i la resta de vehicles”.

L’ajuntament modificarà l’ordenança per a aquests vehicles

L’ajuntament de Tàrrega treballa en la modificació de l’ordenança municipal de circulació per incorporar mesures específiques per als patinets elèctrics després que s’hagin popularitzat. L’objectiu del consistori és aprovar aquesta modificació a finals d’estiu, abans que comenci el nou curs escolar.

La circulació de vehicles de mobilitat personal (VMP) ja està regulada actualment per la normativa de la Direcció General de Trànsit (DGT). Segons la normativa general, els patinets elèctrics han de circular per la calçada de vies urbanes.

En zones de plataforma única, han d’adaptar la circulació a la velocitat dels vianants. Si passa per la vorera, el conductor ha de baixar del patinet i anar a peu sense activar el vehicle.

No pot circular amb més d’un ocupant ni pot utilitzar auriculars ni telèfon mòbil. També és recomanable portar casc com a mesura de protecció.

tracking