SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un nen de nou anys, crític a l'ofegar-se al Segarra-Garrigues al seu pas per Tàrrega

El petit hauria relliscat jugant amb altres nens vora el tram al cosat de la urbanització El Maset || El SEM va poder reanimar-lo i el va traslladar a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona en coma induït

El tram del canal en què va tenir lloc el succés, als afores de la capital de l’Urgell.

El tram del canal en què va tenir lloc el succés, als afores de la capital de l’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nen de nou anys va ser traslladat ahir a la tarda en estat crític a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona després d’ofegar-se al canal Segarra-Garrigues al seu pas per Tàrrega. Pel que sembla i segons testimonis que van presenciar el succés, el petit estava jugant a última hora de la tarda amb altres nens a la vora del canal, al tram que discorre pels afores de la capital de l’Urgell i que és al costat de la urbanització El Maset, quan hauria relliscat i caigut a l’aigua.

Aquestes mateixes fonts van explicar que el germà de la víctima, de tan sols deu anys, es va tirar a l’aigua ràpidament per rescatar-lo, tot i que sense èxit.

Dos adults que passaven pel lloc van sentir els crits d’auxili i van rescatar el nen

Van ser dos persones adultes que en aquell moment passaven pel lloc les que van sentir els crits d’auxili de la resta de nens i, a l’adonar-se de la gravetat de la situació, també es van tirar a l’aigua i finalment van aconseguir treure el petit.

Els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) traslladats al lloc van aconseguir reanimar el petit al lloc dels fets i finalment van poder estabilitzar-lo.

Segons van informar a aquest diari fonts del SEM, tenint en compte la gravetat del seu estat, el nen de nou anys va ser traslladat en ambulància a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona en coma induït. Fins al lloc van acudir també efectius dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Tàrrega i diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat.

Commoció al Torre Vicens per la mort de dos dels seus alumnes

Commoció en la comunitat educativa i alumnat de l’institut Torre Vicens de Lleida després d’una setmana tràgica en què han perdut la vida dos dels seus alumnes, Arnau Molins, estudiant de primer de Batxillerat que va morir divendres passat en un accident de moto a l’A-2 al seu pas per Alcoletge, i Mahmadu Fofana, un adolescent de quinze anys que cursava segon de l’ESO i que va morir ofegat dissabte al canal de Balaguer al parc de la Mitjana. La directora del centre, Chus Castro, es va mostrar ahir “consternada” davant d’aquests dos accidents mortals i va transmetre el condol a les famílies dels alumnes. 

Va explicar que des de la comunitat educativa del Torre Vicens tenen intenció d’organitzar aquesta setmana un acte per retre homenatge a l’Arnau i el Mahmadu, si bé avui tindrà lloc una sessió “més íntima” amb els companys de classe d’aquests dos joves perquè, acompanyats d’una psicòloga, puguin acomiadar-se i expressar els seus sentiments de dol. Així mateix, Castro va agrair el suport que han rebut per part del departament d’Educació i la Paeria “en aquests moments tan difícils tant per als alumnes com per als professors que han impartit classes a l’Arnau i el Mahmadu des que van entrar al centre a primer de l’ESO”.

La Paeria reposarà els senyals que prohibeixen banyar-se al canal

L’ajuntament de Lleida va explicar ahir que els senyals que prohibeixen el bany al canal de Balaguer al seu pas pel parc de la Mitjana, zona en la qual va morir ofegat Mahmadu Fofana, han desaparegut a causa del vandalisme, per la qual cosa tornaran a instal·lar-los. En els últims anys s’han detectat grups de persones, especialment joves, que es tiren a l’aigua tant al canal com al riu Segre.

tracking