SEGRE

CICLISME DONES

Més de 250 ciclistes en la primera edició de la Pedals de Dona, que es va celebrar ahir a Tàrrega

Més de 250 ciclistes en la primera edició de la Pedals de Dona, que es va celebrar ahir a Tàrrega || L'única prova femenina que forma part del calendari

La sortida va tenir lloc a les 8.00 hores des del Parc Esportiu de la capital de l’Urgell.

La sortida va tenir lloc a les 8.00 hores des del Parc Esportiu de la capital de l’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 250 dones van participar ahir en la primera edició de la Pedals de Dona de Tàrrega, l’única marxa cicloturista convocada de moment aquest any a Catalunya. Organitzada pel Club Ciclista Tàrrega amb la col·laboració del consistori, la prova pretenia posar en relleu l’esport femení i empoderar les dones ciclistes.

Malgrat que no era una marxa competitiva, hi va haver premis per a les tres primeres dels dos recorreguts proposats per l’organització (de 83 km amb 1.100 metres de desnivell i de 103 km amb 1.500 metres de desnivell).

En la ruta llarga, la guanyadora va ser Anna Ramírez, de Vic, amb un temps de 3 hores 4 minuts i 31 segons seguida de Judit Marsinyach, de Calaf (3:22:10) i de Mercè Petit, de Mollerussa (3:28:00). En la ruta curta, la guanyadora va ser Elisabet Urbano, de Vilanova de Meià, amb un temps de 2 hores 59 minuts i 5 segons, seguida d’Angie Prat, del Club Ciclista Tàrrega (2:59:18), i de Núria García, de Cervera (3:00:40).

Anna Ramírez, a qui la marxa va servir per entrenar-se i preparar-se per a altres objectius, va explicar que “he participat en moltes carreres, fins i tot de competició a nivell mundial i europeu, i en aquesta l’organització ha estat de les millors”, mentre que Elisabet Urbano va explicar que “m’ha agradat moltíssim” i va detallar que “en principi no tenia plaça però es va donar de baixa una noia i em van trucar”.

La presidenta del Club Ciclista Tàrrega, Teresa Balcells, es va mostrar “molt satisfeta” que “s’hagi fet realitat”, ja que feia més d’un any que preparaven la prova perquè l’any passat es va suspendre per la pandèmia. També va agrair al centenar de voluntaris la col·laboració. Per la seua part, el regidor d’Esports, Silveri Caro, va valorar “molt positivament” la iniciativa del Club Ciclista Tàrrega, que va felicitar perquè “és un èxit rotund, d’assistència, organització i qualitat esportiva”.

Les ciclistes van passar per Verdú, Mas de Bondia, Montornès de Segarra, Montoliu de Segarra, la Guàrdia Lada, Cabestany, Segura, Conesa, Forès, els Omells de na Gaia, Rocallaura, Vallbona de les Monges, Maldà, Sant Martí de Maldà o l’Espluga Calba fins a tornar Tàrrega. L’organització va preparar diferents avituallaments durant tot el recorregut i també va comptar amb assistència mecànica mòbil.

tracking