SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Fins a deu quilòmetres de cues a l'A-2 per obres al ferm, que duraran encara un mes

L'Estat aborda ara la millora entre Corbins i la C-13 en direcció a Barcelona i quedaran uns 8 quilòmetres per renovar || Una col·lisió entre dos camions, sense ferits, complica encara més la circulació

Les retencions que es van registrar ahir a l’autovia A-2 en direcció a Barcelona a causa de les obres per reparar el ferm de la carretera.

Les retencions que es van registrar ahir a l’autovia A-2 en direcció a Barcelona a causa de les obres per reparar el ferm de la carretera.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’A-2 va registrar ahir cues de fins a deu quilòmetres a causa de les obres que l’Estat porta a terme per renovar el ferm de l’autovia. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, hi va haver retencions quilomètriques durant tota la jornada, encara que fonts del Govern central van rebaixar aquesta xifra i van assenyalar que aquestes van arribar a ser de fins a quatre quilòmetres. D’altra banda, al voltant de les 18.00 hores hi va haver una col·lisió posterior entre dos camions. No hi va haver ferits, però aquest accident va complicar encara més la circulació.

El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va començar ahir una nova fase dels treballs per reparar el paviment de l’autovia. En concret, ara s’aborda un tram d’uns tres quilòmetres entre Corbins i l’enllaç amb la C-13, en direcció a Barcelona.

La previsió és que les tasques durin unes quatre setmanes, fins a mitjans de juliol, i durant aquest temps els vehicles es desviaran cap a la calçada en sentit Saragossa. Aquest és el mateix sistema que es va fer servir a les altres fases del projecte.

La setmana que ve s’aturaran les obres amb motiu del pont de Sant Joan (el dijous 24). L’Estat invertirà 7,6 milions d’euros en la renovació del ferm de 15 quilòmetres de la variant de Lleida de l’A-2, entre Torrefarrera i els Alamús.

Els treballs es porten a terme per trams. El juny del 2020 es va actuar entre Torrefarrera i Corbins cap a Barcelona.

El mes d’abril passat es va abordar aquest mateix tram, però en sentit Saragossa. Així mateix, quan ja havien finalitzat aquestes obres, el mes passat van començar al tram entre Corbins i l’enllaç amb la C-13 en direcció a Saragossa.

Quan acabin els treballs que van començar ahir, quedaran per reformar uns 8 km en cada sentit de la marxa fins als Alamús. El tram d’autovia que es renovarà és un dels que registren un volum de trànsit elevat, amb una mitjana d’aproximadament 40.000 vehicles al dia, dels quals més de 10.000 són camions.

Aquestes són unes obres llargament reivindicades per alcaldes i veïns, que fa anys que exigeixen que es repari el ferm d’aquesta via.

tracking