SEGRE

POLÍTICA NOMENAMENTS

El Govern nomena Solé i Pérez delegats

L'Executiu els confirma al càrrec, mentre que Montse Bergés deixa la Paeria per reforçar el treball de l'exconseller i De Noguera seguirà a Acció Climàtica a Lleida

Bernat Solé, Montse Bergés i Ricard Pérez.

Bernat Solé, Montse Bergés i Ricard Pérez.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Executiu va confirmar ahir el nomenament de l’exconseller i exalcalde d’Agramunt Bernat Solé (ERC) com a delegat de la Generalitat a Lleida, i de Ricard Pérez (Junts), regidor d’Oliana, com a delegat al Pirineu i Aran. Solé, de 46 anys, és enginyer industrial superior en mecànica i va estar al capdavant del departament d’Acció Exterior fins que va quedar inhabilitat pel TSJC per “facilitar” la celebració del referèndum de l’1-O a Agramunt.

La condemna, que l’inhabilita durant un any, està pendent de recurs al Suprem per la qual cosa de moment exercirà el càrrec. Ricard Pérez, de la mateixa edat, és tècnic especialista del departament de Justícia des del 2007 i va ser tinent d’alcalde d’Oliana i conseller de l’Alt Urgell.

La delegació de la Generalitat a Lleida incorporarà també la republicana Montse Bergés, actualment assessora d’Alcaldia a l’ajuntament de Lleida. Bergés deixarà el gabinet de Miquel Pueyo per reforçar el treball i formar un tàndem amb Bernat Solé com a cap de la seua oficina.

En aquest sentit, tot apunta que si el Tribunal Suprem confirma la inhabilitació de Solé per a càrrecs públics la seua nova assessora el substitueixi com a delegada. L’Executiu va nomenar també ahir la resta de delegats de la Generalitat.

En clau parlamentària, l’exconsellera i diputada Meritxell Serret presidirà la comissió d’Agricultura i les també lleidatanes Marta Vilalta i Jordina Freixanet seran vicepresidentes de les comissions d’Igualtat i Feminismes i d’Afers Institucionals..

La Generalitat va confirmar així mateix el lleidatà Josep Maria Forné com a director general de Serveis Socials. Per la seua banda, l’exconseller Miquel Buch se situa al capdavant d’Infraestructures.cat i Isidre Gavín ha estat confirmat com a secretari d’Infraestructures i Mobilitat. El càrrec inclou la presidència d’Aeroports.

El nomenament de directors de serveis (delegats de conselleria) no està tan avançat, encara que el que més segura té la seua continuïtat és Ferran de Noguera a Acció Climàtica (antiga Agricultura).

Montse Bergés

El Govern nomena Solé i Pérez delegats

Bernat Solé, Montse Bergés i Ricard Pérez.

Bernat Solé, Montse Bergés i Ricard Pérez.SEGRE

tracking