SEGRE

EMERGÈNCIES BOMBERS

Un incendi calcina deu hectàrees de camps de cereals a Alcarràs

Es va originar al carregar el gra un camió

Imatge de l’incendi i, a la dreta, el camió en què va començar, que es va calcinar.

Imatge de l’incendi i, a la dreta, el camió en què va començar, que es va calcinar.AGENTS RURALE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un incendi de vegetació agrícola va calcinar ahir a la tarda unes deu hectàrees de camps de cereal i de rostolls i un camió a Alcarràs. Tot apunta que el foc s’hauria iniciat al carregar el gra un camió durant els treballs de sega, segons van informar els Agents Rurals.

El foc es va declarar a les 16.26 hores a la zona de Montagut i fins al lloc es van desplaçar sis dotacions terrestres i un avió de vigilància i atac (AVA) dels Bombers de la Generalitat.

Un altre foc va calcinar ahir tres hectàrees a Balaguer i es va produir pels treballs de sega

L’incendi es va poder estabilitzar cap a les 18.00 hores. Cap a les 20.00, dos dotacions van continuar treballant al camió, al produir-se una fuga de combustible amb flama. Es tracta del segon incendi registrat en tan sols vint-i-quatre hores entre Lleida i Alcarràs. Un altre incendi va calcinar ahir una superfície aproximada de tres hectàrees, 1,5 de terreny agrícola i 1,5 de forestal a Balaguer.

El foc es va declarar a les 10.56 hores a la zona de la Torre de Pixol i al lloc van acudir set equips terrestres i dos d’aèries. El van donar per controlat a les 12.05 hores. El foc es va originar durant els treballs de sega i la recol·lectora disposava d’extintors i motxilla d’aigua requerits, segons els Agents Rurals. Els Bombers també van acudir a Castelló de Farfanya a l’encendre’s un petit foc en una altra recol·lectora.

D’altra banda, quatre dotacions i un helicòpter van treballar ahir a última hora de la tarda en l’extinció d’un altre incendi de vegetació agrícola al nucli de Rubinat, a Ribera d’Ondara. Van cremar 300 metres quadrats. El risc d’incendi s’ha disparat en els últims dies a causa de les elevades temperatures, amb registres superiors als 35 graus.

tracking