SEGRE

EMERGÈNCIES BOMBERS

Alarma per quatre incendis de vegetació agrícola en tres dies

Un foc va calcinar ahir tres hectàrees a Belianes i un altre, mitja a Vilanova de l'Aguda || Insten a extremar la precaució per altes temperatures i l'ús de pirotècnia

Un dels mitjans aeris que es van activar ahir per a l’incendi a Vilanova de l’Aguda.

Un dels mitjans aeris que es van activar ahir per a l’incendi a Vilanova de l’Aguda.BOMBERS DE PONTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes van registrar ahir dos nous incendis de vegetació agrícola, per la qual cosa se’n sumen quatre en només tres dies, dada que ha disparat les alarmes mentre les temperatures donaran una petita treva amb les pluges previstes en els propers dies. En la jornada d’ahir, els Bombers de la Generalitat van treballar en dos incendis de vegetació agrícola a Vilanova de l’Aguda i Belianes.

El primer va tenir lloc a les 13.45 hores i es van activar cinc dotacions terrestres i dos d’aèries. Els Bombers el van donar per extingit a les 17.06 hores i l’extensió afectada va ser de mitja hectàrea. D’altra banda, a Belianes, a prop del terme municipal d’Arbeca, es van activar quatre mitjans aeris i vuit de terrestres per un altre foc de vegetació agrícola. L’avís es va rebre a les 16.30 hores i l’incendi es va poder extingir en menys d’una hora. L’extensió afectada va ser de tres hectàrees.

Així mateix, es van registrar altres petits incendis de vegetació. A Tàrrega, tres dotacions dels Bombers van treballar en l’extinció d’un incendi declarat als marges de la carretera L2021.

El foc va cremar 80 metres lineals de matolls. També es va produir un altre incendi de vegetació urbana a prop de l’Escola Ginestà de Lleida, amb una superfície calcinada de 2.000 metres quadrats.

A les Borges Blanques, també es va declarar un petit incendi de matolls al carrer Rosselló. Dimarts a la tarda, un incendi de vegetació agrícola va calcinar unes deu hectàrees de camps de cereal i de rostolls i un camió a Alcarràs.

Tot apunta que el foc s’hauria iniciat en el moment de carregar el gra en un camió durant els treballs de sega, segons van informar els Agents Rurals. Un altre incendi va calcinar una superfície aproximada de tres hectàrees, una i mitja de terreny agrícola i una i mitja de forestal a Balaguer.

Els Bombers i els Agents Rurals insten a extremar les precaucions en les feines de la sega així com amb la pirotècnia en els dies previs a la celebració de Sant Joan davant del risc d’incendi per les elevades temperatures. Està previst que avui el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, presenti el dispositiu preparat per a la campanya forestal del 2021.

tracking