SEGRE

INICIATIVES MEDI AMBIENT

Alcarràs planta 160 arbres repartits pel municipi

En un any, amb una inversió de 25.000 €

Una de les oliveres plantades en un espai de la localitat.

Una de les oliveres plantades en un espai de la localitat.AJUNTAMENT D’ALCARRÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcarràs ha invertit 25.000 euros l’últim any per a plantar fins a cent seixanta arbres en diferents punts de la trama urbana. Es tracta d’una dotzena de varietats diferents que van des d’arbres de la seda fins a oliveres o moreres. Per la quantitat d’arbres, destaca el terme de Montagut, on s’han plantat fins a setanta exemplars, i una trentena al parc de la Vila.

Segons va indicar l’alcalde, Jordi Janés, la iniciativa s’ha d’entendre com una “inversió en salut i imatge” amb què millorar el dia a dia dels veïns. L’esforç per dotar la localitat d’Alcarràs amb un nou arbratge forma part d’una estratègia en la qual la sostenibilitat té un pes important. Val a recordar que el municipi ha fet una aposta per les energies renovables.

En aquest sentit, la localitat té previstos a mitjà termini vuit parcs solars i un projecte de producció d’hidrogen verd, a més de la recollida selectiva, que ha permès que el volum de residus per habitant i any sigui inferior en un 40 per cent a la mitjana. Tot això, al costat del nou arbratge i una altra vegetació arbustiva, ha de millorar la qualitat de vida dels veïns.

tracking