SEGRE

Desarticulada una banda dedicada al tràfic de drogues que operava a Alpicat i Almacelles

Un vehicle de la Guàrdia Civil.

Un vehicle de la Guàrdia Civil.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil ha detingut als nou integrants d’una organització dedicada presumptament al tràfic de drogues que operava a Alpicat, Almacelles (Lleida), Ibi (Alacant), Albox (Almeria), Vilanova del Camí, Rubí, Igualada, Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera (Barcelona).

En l’operació s’han fet vuit escorcolls i s’han confiscat 5.019 grams de marihuana, 1.586 grams de cocaïna, 424 grams d’haixix, 2.266 pastilles d’èxtasi, 53 comprimits d'MDMA, 635 d’una substància encara per determinar i 112 càpsules també pendents d’anàlisi, ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat aquest dijous. Els agents també han intervingut 79.600 euros, un revòlver, una pistola, munició, material per al funcionament de dos plantacions cobertes i diversos vehicles.

L’operació es va iniciar a mitjans de 2020, quan la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Lleida va tenir coneixement d’una organització dedicada al tràfic de cocaïna, i que part del seu subministrament es realitzava a les localitats lleidatanes.

En una de les fases d’investigació, la Guàrdia Civil ha comptat amb el suport de la Unitat de Droga i Crim Organitzat (UDYCO) del Cos Nacional de Policia, així com altres unitats territorials del mateix cos ubicades a Barcelona. Als nou detinguts, dels quals tres han ingressat a la presó, se’ls imputen, a més, els delictes d’organització criminal i tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, defraudació de fluid elèctric i blanqueig de capitals.

tracking