SEGRE

ENERGIA REFORMA

Sense comptadors intel·ligents en 13 pobles de la Noguera

Denuncien que no poden tenir un control del consum elèctric per franges horàries || La distribuïdora ja instal·la els digitals

Imatge d’arxiu de la reforma d’una línia elèctrica a Àger.

Imatge d’arxiu de la reforma d’una línia elèctrica a Àger.AJUNTAMENT D’ÀGER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns d’almenys tretze pobles de la Noguera no disposen encara de comptadors intel·ligents o de telegestió de llum, per la qual cosa no poden fer les seues pròpies lectures de consum i transmeten les dades en temps real. Només poden saber el consum total de kW gastats sense saber el consum per franges horàries. Veïns d’Àger han denunciat que malgrat els canvis a la factura elèctrica, en vigor des del passat 1 de juny, no poden tenir control sobre el seu propi consum elèctric perquè la companyia distribuïdora no ha canviat els comptadors, i a la majoria de cases del poble encara hi ha els antics.

Aquest col·lectiu de veïns assegura que el canvi de comptadors és obligatori per llei i havien d’estar canviats des del 2018, per poder estimar els consums reals i fixar el preu del consum horari. El canvi a comptadors intel·ligents permet discriminar el consum per hores en lloc d’acceptar un preu fix diari.

Aquesta és l’única opció per als que només disposen de comptadors antics, que no poden estimar el consum en temps real. Per la seua part, des de la companyia distribuïdora, Eléctrica del Montsec, van assegurar que s’estan canviant molts comptadors en aquests tretze municipis, com a Àger, les Avellanes, Os de Balaguer o Camarasa, entre d’altres, “precisament perquè es pugui tarifar i fer lectures correctes i reals de consum”.

No obstant, van assegurar que en algunes zones de la Noguera amb infraestructures elèctriques antigues no es podran instal·lar aquest servei de telegestió, com per exemple en nuclis com els Masos de Millà, granges o explotacions agrícoles. “En aquests casos la lectura continuarà sent estimada i es farà manualment”, van explicar des de fonts de la distribuïdora.

Els digitals permeten distingir el consum per hores en lloc d’acceptar un preu fix diari

Veïns d’Àger han presentat una queixa al departament d’Acció Climàtica exigint el canvi dels comptadors per fer una lectura correcta del consum elèctric en temps real. Per la seua part, el consistori d’Àger també ha sol·licitat a l’empresa el canvi dels comptadors.

tracking