SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Ajornen a la tardor les declaracions del cas Boreas

Analitzen els últims atestats dels Mossos || Els investigats tot just han donat la seua versió davant de la jutge 32 mesos després

Imatge dels jutjats de Lleida.

Imatge dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció 1 de Lleida ha ajornat a la tardor les noves declaracions dels investigats del cas Boreas sobre suposades adjudicacions irregulars d’obra pública a la Diputació a Lleida quan la presidia Joan Reñé, segons ha pogut saber aquest diari. D’aquesta manera, la declaració de Reñé, que va tenir lloc el 4 de juny, ha estat de les poques que s’han dut a terme malgrat que ja fa trenta-dos mesos de l’escorcoll de la Diputació.

L’expresident va negar haver cobrat cap comissió il·legal quan va presidir la corporació, entre els anys 2011 i 2018, i va dir que mai ha participat en suposades adjudicacions irregulars. La instrucció del cas segueix el seu curs i en els últims dies s’està analitzat nous atestats aportats per la unitat anticorrupció de Mossos d’Esquadra, que són un compendi de tota la informació, segons les mateixes fonts. Així mateix, s’espera que les defenses puguin fer les al·legacions pertinents sobre la inhibició d’una part de la causa davant de l’Audiència Nacional.

Es tracta de tot el que està relacionat amb la trama del 3% de presumpte finançament irregular de CDC. A més de Reñé, al maig també van declarar una empleada d’Enginyeria Inalba de Mollerussa, que va negar haver fet factures falses, i un exsupervisor de Manteniment a la corporació, que va negar que manipulés hores de treballs.

tracking