SEGRE

INSTITUCIONS DIPUTACIÓ

L'actual GlobaLleida s'extingeix aquest mes i la Diputació assumeix la marca i la refundarà

Gestionarà l'activitat de promoció econòmica i impulsarà els CEI de la corporació provincial || Comptarà amb un consell assessor format per empresaris i representants d'entitats socials

El ple va fer un minut de silenci pels crims masclistes de les últimes setmanes.

El ple va fer un minut de silenci pels crims masclistes de les últimes setmanes.H.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell general de GlobaLleida formalitzarà a finals de mes l’extinció administrativa de l’estructura actual d’aquesta entitat, la marca de la qual assumirà l’1 de juliol el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació, que preveu refundar-la. Aquest organisme es va crear el 2010 i havia d’integrar els serveis de promoció econòmica de la Diputació, la Paeria, la Universitat de Lleida i les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, però aquest objectiu no es va aconseguir.

De fet, a finals de juny acaba el pressupost que té assignat aquest any GlobaLleida, la qual cosa comportarà que desaparegui l’entitat actual, de la qual passaran a la corporació provincial el segell i la gran majoria dels programes que ha assumit. La Diputació resituarà el personal que havia disposat a les ordres de GlobaLleida (ubicades fins ara al costat de Mercolleida), sis empleats, en oficines pròpies en un emplaçament encara pendent de determinar.

La renovada GlobaLleida, que quedarà sota el paraigua exclusiu de la Diputació, impulsarà també els tretze centres d’empreses i innovació (CEI) que la corporació té repartits pel territori. Cadascun dels centres, segons fonts coneixedores d’aquesta operació, tindrà un enllaç a GlobaLleida.

L’entitat es dotarà també d’un consell assessor, format per empresaris reconeguts i representants socials dels àmbits cultural, econòmic i esportiu. L’extinció administrativa de GlobaLleida es produeix onze anys després que es posés en marxa.

L’ajuntament de Lleida va deixar d’assignar-li una partida pressupostària el 2020 i per al 2021 contemplava 20.000 euros. La seua absorció per la Diputació ja es va anunciar l’octubre passat, en una reunió del consell general en què es va exposar que des del 2014 ha ajudat en la creació de 557 empreses i de 669 llocs de treball.

ERC, Junts i ECP demanen a l’Estat una llei d’Amnistia

El ple va aprovar amb els vots favorables d’ERC, Junts (que comparteix govern) i En Comú Podem una llei d’Amnistia per als condemnats per l’1-O. PSC i Ciutadans hi van votar en contra. També es va aprovar parcialment una moció d’ECP de memòria històrica. Així mateix, es va acordar a iniciativa de Cs impulsar un cens d’edificis de la Diputació que encara continguin fibrociment amb amiant.

Dimiteix el director de la Càtedra de Turisme de la UdL

El PSC va revelar que el director de la Càtedra de Turisme de la UdL, Daniel Paül, ha deixat el càrrec i ho va atribuir a la “inoperativitat del conveni” amb la Diputació i a la complexitat dels tràmits. D’altra banda, el ple va rebutjar una moció dels socialistes per reclamar el deute de la Generalitat amb els ajuntaments. Junts va instar el PSC a demanar a l’Estat millor finançament municipal.

tracking