SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Perd la vida ofegat un nen de 12 anys quan es banyava al pantà de la Llosa del Cavall

Estava amb els seus companys d'institut després de fer una activitat de caiac || És el segon menor que mor per ofegament en cinc dies després de la tragèdia de dissabte passat a la Mitjana de Lleida

Imatge ahir de la zona en la qual es va produir l’ofegament.

Imatge ahir de la zona en la qual es va produir l’ofegament.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nova mort per ofegament d’un nen en aigües de les comarques de Lleida després de la tragèdia de dissabte passat a la Mitjana de Lleida. Un nen de Calaf de 12 anys va perdre la vida ahir a la tarda al pantà de la Llosa del Cavall, al Solsonès, on havia anat amb els seus companys de l’institut Alexandre de Riquer de la localitat de l’Anoia. El succés es va produir després que el grup fes una activitat de caiac. Posteriorment, es van banyar al pantà. Per causes que es desconeixen, un dels menors va desaparèixer a l’aigua.

Els serveis d’emergència van rebre l’avís a les 14.26 hores. Una vegada activats, els Bombers de la Generalitat van localitzar el menor a les 16.06 hores. Efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van intentar reanimar-lo sense èxit. Per la seua part, els Mossos han obert una investigació. En l’operatiu van participar GRAE subaquàtics, una embarcació i dotze dotacions, dos ambulàncies del SEM, un equip de suport psicològic i la unitat de muntanya i un helicòpter dels Mossos d’Esquadra.

El SEM va desplaçar un equip de suport psicològic que avui continuarà al centre

La víctima mortal, Z.O., estudiava primer d’ESO. El centre va emetre un comunicat en el qual afirma que “és una notícia terrible que ens colpeja tremendament i que ens recorda que som dèbils i vulnerables els éssers humans”.

També va afegir que “la jornada lectiva de demà [per avui] quedarà modificada i es faran activitats d’acompanyament i de dol, amb el suport de l’equip d’assessorament psicopedagògic de l’Anoia, per poder expressar la tristesa que sentim en aquests moments”.

S’ha de recordar que dissabte passat va morir un adolescent de Lleida a l’ofegar-se al canal de Balaguer al parc de la Mitjana de Lleida i diumenge, a Tàrrega, gairebé s’ofega un nen de set anys al canal Segarra-Garrigues.

Cinc nens han mort ofegats en l’últim lustre a Ponent

Amb el nen que va morir ahir i l’adolescent que va perdre la vida dissabte passat a Lleida, ja són cinc menors els que han mort ofegats i almenys quatre han resultat ferits de gravetat en espais aquàtics en els últims cinc anys a Lleida. L’any passat no hi va haver cap ofegament mortal de menors i en l’anterior, un adolescent de 14 anys de la Granja d’Escarp va morir a l’hospital hores després d’haver-se ofegat a les piscines de la localitat. El 2018 van perdre la vida dos nens més a Tàrrega i les Borges Blanques. En tots dos casos, els accidents també es van produir en piscines. A aquests, s’hi ha de sumar dos nens més que gairebé s’ofeguen a les piscines de Mollerussa i Guissona el 2017, i el 2019 es va poder salvar la vida a un menor a la piscina d’un club de la capital del Pla.

tracking