SEGRE

ENTITATS INICIATIVES

Campanya per conciliar al Pirineu turisme i ramaderia

Promoguda per la Federació Raça Bruna dels Pirineus

La Februpi va col·locar el primer cartell en una de les entrades al municipi de Prullans.

La Februpi va col·locar el primer cartell en una de les entrades al municipi de Prullans.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Raça Bruna dels Pirineus (Februpi) impulsa una nova campanya per millorar la convivència entre turistes i ramaders i agricultors. A Prullans van instal·lar ahir el primer cartell de la iniciativa per “demanar una vegada més respecte al nostre treball i els nostres animals”. Han editat un centenar de plafons i esperen que altres municipis del Pirineu s’afegeixin a la iniciativa.

Els cartells han estat elaborats amb un toc d’humor i s’hi adverteix dels “riscos i perills” que s’hi poden trobar, com ara “bestiar que viu a prop” amb animals “que fins i tot porten esquelles”. Federació i alcaldes van destacar que les conductes incíviques “són d’una minoria”.

Els impulsors destaquen que les conductes incíviques són “minoria”, tot i que van en augment

El president de Februpi, Joan Noguera, va remarcar que “la gran majoria de visitants respecten l’entorn però el percentatge dels que no ho fan creix”. El projecte està inspirat en altres de similars que s’han impulsat a França. L’alcalde de Prullans, Albert Maurell, va recalcar la necessitat de “conviure” amb el sector primari i va destacar conductes incíviques com l’entrada de persones en finques preparades per segar. La campanya arranca ara, a l’estiu, quan s’espera més afluència de visitants.

tracking