SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Condemnat a teràpia psicològica un menor per gravar l'agressió a un l'agressió a un adolescent

L'Audiència de Lleida li imposa cinc mesos de llibertat vigilada per encoratjar la pallissa i compartir-la en xarxes socials || L'autor dels cops no ha estat identificat

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un menor a seguir tractament psicològic per gravar l’agressió a un adolescent, a més d’imposar-li una pena de cinc mesos de llibertat vigilada per un delicte de maltractament de caràcter lleu. El tribunal confirma la sentència dictada en primera instància pel Jutjat de Menors 1 de Lleida. Segons la sentència, ha quedat acreditat que els fets van ocórrer l’agost passat quan el condemnat, “en comú i previ acord amb un altre menor no identificat”, van abordar la víctima i va dir a l’agressor que li pegués mentre el gravava amb un telèfon mòbil, les imatges del qual es van difondre després a les xarxes socials. L’Audiència rebutja el recurs presentat per la defensa al reafirmar la decisió del Jutjat de Menors, que va donar plena credibilitat a la denúncia de la víctima.

El denunciant va assenyalar que l’acusat va dir a un tercer que li pegués mentre ell ho gravava, cessant aquest últim quan l’acusat li va dir que deixés d’agredir-lo. Així mateix, assenyala la sentència que la víctima va reconèixer l’acusat durant el judici i que no s’ha demostrat un motiu espuri en la denúncia, ja que tots dos van reconèixer que abans de l’agressió mantenien una relació d’amistat.

El tribunal considera que el condemnat, encara que no agredís directament el menor, és igualment culpable d’un delicte de maltractament, ja que “va encoratjar l’agressió i la va gravar, quedant-se al lloc dels fets, la qual cosa evidencia que va contribuir a la seua producció de forma voluntària, conscient i preconcebuda”. Així mateix, es van poder visionar les imatges de l’agressió, tot i que no es va poder identificar el tercer menor.

Tres de cada deu menors penats van cometre dos o més delictes Tres de cada deu menors condemnats pels tribunals lleidatans el 2019, últim any disponible amb dades, van cometre dos o més infraccions penals (delictes i faltes), segons l’estadística publicada per l’Institut Nacional d’Estadística. El 2019 es va condemnar un total de 142 menors d’edat, una vintena més que un any abans, i els tribunals lleidatans van adoptar 252 mesures judicials, de les quals prop de la meitat van ser penes de llibertat vigilada. Així mateix, van dictar 11 condemnes d’internament en un centre tancat i 22, en semiobert.

tracking