SEGRE

TURISME CAMPANYA D?ESTIU

El sector preveu superar el rècord de 565.000 turistes de l'estiu del 2019 i l'agost, ja ple

Hotels, càmpings i cases rurals del Pirineu també omplen per Sant Joan, que donarà el tret de sortida a la temporada || Augmenten les reserves de visitants per als mesos de juliol i setembre

Presentació de la nova campanya turística del Patronat de Turisme al Castell de Montsonís.

Presentació de la nova campanya turística del Patronat de Turisme al Castell de Montsonís.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector turístic de Lleida preveu recuperar i fins i tot superar aquest estiu l’ocupació rècord de l’estiu del 2019, que va tancar amb més de 565.000 turistes i 1,4 milions de pernoctacions, i amb els millors resultats de l’última dècada. L’objectiu és deixar enrere un any, el 2020, marcat per la crisi sanitària, que a tota la demarcació va suposar un descens del 21% en el nombre de viatgers respecte a l’any anterior i d’un 10,75% en el de pernoctacions, malgrat que a les comarques del Pirineu, durant els mesos de juliol, agost i setembre, van registrar un increment del 9% de viatgers i d’un 15% les pernoctacions gràcies al turisme de proximitat precisament per la pandèmia.

El Patronat de Turisme de la Diputació va evidenciar ahir l’optimisme del sector per l’evolució positiva de la situació sanitària i l’acabament de les restriccions, que afavoreixen la reactivació del sector a Lleida i el nombre de reserves al juliol i al setembre, per la qual cosa es preveuen tres mesos amb “molt bons nivells d’ocupació”, segons la vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, ja que a l’agost la majoria d’establiments del Pirineu ja voregen el ple. El tret de sortida serà aquest pont de Sant Joan, que ja té percentatges d’ocupació del 95% al Pirineu, superant les previsions més optimistes de l’organisme provincial.

El clima favorable i esdeveniments com les falles del Pirineu han contribuït que nombrosos allotjaments hagin penjat el cartell de complet tant al pla com al Pirineu. Això s’ha donat a les cases de turisme rural i als bungalous dels càmpings.

.

Per la seua part, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va destacar que el 2020 ha servit perquè Lleida sigui “un gran descobriment per a molts”. Va instar el president de la Diputació, Joan Talarn, a lluitar pels fons Next Generation per crear “una oferta diferencial”.

En la mateixa línia es va pronunciar la presidenta de l’Associació de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, que va augurar un bon estiu pel ritme de reserves, sobretot de turisme nacional i també internacional. El president de l’Associació de Cases Rurals, Jaume Ramon, va remarcar que l’aixecament de les últimes restriccions permet afrontar la temporada amb “total normalitat” i va recalcar la forta demanda en el sector. El castell de Montsonís a Foradada va acollir la presentació de la nova campanya turística del Patronat per a l’estiu (vegeu el desglossament).

D’altra banda, l’ajuntament d’Àger i el Geoparc Orígens han impulsat la creació d’una ruta geològica pel municipi per posar de relleu el seu patrimoni. Es basarà en l’obra del geòleg Joan Rosell.

‘Lleida, vola de nou’, eslògan de la nova campanya Lleida, vola de nou és el nom la campanya turística del Patronat per reactivar el sector a Lleida i tornar a disfrutar dels espais naturals del territori. Defensa també l’ADN Lleida (Autèntica, Diferent i Natural), que defineixen els principals atributs de del Pirineu i del pla. El Patronat també participa en una altra promoció conjunta a nivell estatal i internacional. Totes dos han costat 500.000 euros.

tracking