SEGRE

AIGÜES GESTIÓ

L'Estat invertirà a millorar la qualitat de l'aigua 8.000 milions

La ministra Teresa Ribera.

La ministra Teresa Ribera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va anunciar ahir que el Govern central invertirà 8.000 milions d’euros en la millora de la qualitat i la gestió de l’aigua en els propers sis anys. Ribera va presentar ahir els esborranys dels plans hidrològics, inclòs el de l’Ebre, que cobreixen el període 2022-2027 i inicien el termini d’informació pública.

La ministra va remarcar que el conjunt de totes les administracions invertiran en aquest període 21.000 milions d’euros en matèria d’aigua, la meitat dels quals es destinaran a objectius ambientals. Va destacar també que incidiran en un increment de la depuració de les aigües i una reducció de la contaminació difusa (per nitrats, antibiòtics i microplàstics), per a la qual cosa s’impulsa un reial decret.

El director general de l’Aigua, Teodoro Estrela, va avançar que cada demarcació hidrogràfica tindrà un pla d’adaptació al canvi climàtic. Va admetre que “no hi ha hagut avenços significatius en la millora de l’estat de les masses d’aigua” i va assenyalar que “es limitarà l’excedent de nitrogen que pot contaminar”. De la inversió global de 21.000 milions, proveïments i regadius s’emportaran 5.141,85 milions, dels quals 1.301,37 milions els aportarà l’Estat en els propers sis anys.

tracking