SEGRE

INSTITUCIONS DIPUTACIÓ

La renovada GlobaLleida incidirà a captar noves inversions i firmes

Una vegada la Diputació l'assumeixi, al juliol, potenciarà programes d'emprenedoria i reforçarà els CEI || En col·laboració amb Paeria, UdL i cambres de comerç

Carles Gibert, Joan Talarn, Ramon Roca, Miquel Pueyo i Paco Cerdà, a l’actual seu de GlobaLleida.

Carles Gibert, Joan Talarn, Ramon Roca, Miquel Pueyo i Paco Cerdà, a l’actual seu de GlobaLleida.A,LL,

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Diputació, Joan Talarn, va presentar ahir els eixos de la refundació de GlobaLleida, que la institució assumirà com a marca a partir de l’1 de juliol (vegeu SEGRE de divendres). Un dels més importants és la creació d’una oficina de captació d’inversions i empreses en la qual la Cambra de Comerç de Lleida tindrà un paper decisiu i comptarà amb la col·laboració de la Generalitat, la Paeria, la UdL i la Cambra de Tàrrega.

Des que es va crear aquest organisme, cap al 2008, aquest ha estat un àmbit en el qual “no s’ha tingut tot l’èxit que s’hauria desitjat” i en el qual ara s’incidirà, va explicar l’encara president de l’organisme, Ramon Roca, que continuarà vinculat al projecte al capdavant del nou consell consultiu integrat per personalitats del món econòmic i empresarial.

Entre les atribucions que tindrà el nou ens val a destacar que es potenciaran programes propis per promoure l’emprenedoria com són T’acompanyem, Lleida start-up o Enforma, així com la formació als tècnics del món local en matèria de promoció econòmica i desenvolupament.

A més, es crearan nous programes per fomentar el creixement d’empreses amb 5 anys o més d’antiguitat, es faran trobades de networking i es posarà en marxa un observatori socioeconòmic per facilitar dades actualitzades de la demarcació de Lleida.

En relació amb els 13 Centres d’Empreses i Innovació (CEI) de Lleida, Talarn va indicar que cada CEI disposarà d’una Oficina GlobaLleida que oferirà a les comarques serveis i programes per poder implementar-los. Cada CEI tindrà un tècnic d’enllaç amb l’oficina central de GlobaLleida a la capital del Segrià.

Quant al personal, els set treballadors es desplaçaran a la nova seu de la Diputació i dependran del Patronat de Promoció Econòmica que dirigeix Carles Gibert.

Per la seua part, el personal de la Paeria (quatre tècnics) passarà a dependre de la regidoria de Promoció Econòmica que dirigeix Paco Cerdà i que tindrà la seu en la que fins ara era la seu de GlobaLleida, a l’edifici de MercoLleida. El conseller delegat, Oriol Oró, combinarà el seu treball al capdavant de Fira de Lleida amb la gestió del Centre de Negocis i Convencions. L’alcalde, Miquel Pueyo, va assenyalar, d’altra banda, que comença una nova etapa d’estreta col·laboració.

tracking