SEGRE

TRIBUNALS REFERÈNDUM

Desenes de persones acompanyen Miquel Serra en el judici per l'1-O

La Fiscalia demana un any i tres mesos d'inhabilitació per a l'exalcalde d'Alcarràs per desobediència || La vista es va suspendre per la declaració d'un guàrdia civil

Miquel Serra, al centre, acompanyat per veïns, alcaldes i càrrecs d’ERC, ahir als jutjats.

Miquel Serra, al centre, acompanyat per veïns, alcaldes i càrrecs d’ERC, ahir als jutjats.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Desenes de persones van acompanyar ahir l’exalcalde d’Alcarràs Miquel Serra, acusat per la Fiscalia d’un delicte de desobendiencia per haver col·laborat en la celebració del referèndum de l’1-O al cedir l’espai de Lo Casino, pel qual sol·licita una condemna d’1 anys i tres mesos d’inhabilitació a més de 21.600 euros de multa. Finalment, el judici que s’havia de celebrar ahir al Jutjat Penal 3 de Lleida va ser suspès després que la defensa rebutgés que un dels cinc guàrdies civils citats com a testimonis declarés des de la comandància de la Guàrdia Civil a Sevilla, on està destinat.

Segons va explicar l’advocada de Serra, Anna Nadal, la declaració s’ha de fer des de seu judicial per respectar les garanties de defensa, com marca la llei, i no des de la comandància, de forma que la magistrada va suspendre la vista i la va tornar a fixar per al proper 27 de setembre.

A banda dels cinc agents, un de Lleida, un altre de Sevilla i tres d’Osca, estaven citats com a testimonis dos agents de la Policia Local d’Alcarràs i una dotzena de veïns del municipi.

Abans d’entrar en seu judicial, Serra es va adreçar a les desenes de persones que es van concentrar a l’entrada per donar-li el seu suport i va destacar que l’1-O “era primordial per defensar un dret legítim i el poder votar”. Així mateix, va assenyalar que “sento un enorme orgull de ser alcarrassí perquè vam defensar les urnes i el dret a vot d’una manera ferma i pacífica, vam defensar la democràcia i que el poble català pugui decidir”.

Serra, president de la Federació d’Esquerra de Lleida, va afegir que “estic segur que aquest camí serà més llarg del que pensàvem” però “només pot acabar amb la república catalana”. Encara que va negar sentir-se un “cap de turc”, va afirmar que els judicis a alcaldes, així com a manifestants, per l’1-O es fan “de manera aleatòria”.

L’exalcalde d’Alcarràs va rebre el suport d’alcaldes, militants i càrrecs d’ERC com la portaveu del partit Marta Vilalta; el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; el president de la Diputació, Joan Talarn; la diputada al Parlament i exconsellera Meritxell Serrat, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, entre d’altres.

tracking