SEGRE

ADMINISTRACIÓ PERSONAL

Consells comarcals de Lleida busquen treballadors

La Noguera cobreix el servei però no pot atendre peticions d'ampliar-lo i altres comarques afronten la marxa constant de personal || La Diputació planteja “reformular” aquesta assistència a ajuntaments

Imatge d’arxiu de la seu del consell de la Segarra.

Imatge d’arxiu de la seu del consell de la Segarra.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Escassetat de personal i la constant necessitat de substituir els que marxen. Aquest és un problema que afronten molts consells comarcals que presten serveis d’assistència tècnica (SAT) als ajuntaments dels municipis més petits, que manquen de secretaris i interventors. El consell de la Segarra rebrà un reforç després que consistoris hagin denunciat estar paralitzats per falta de tècnics (vegeu SEGRE d’ahir); mentre que el del Pallars Sobirà demana també augmentar la plantilla a disposició dels ajuntaments.

El SAT de la Segarra només té cobertes dos de les quatre places de secretaris. Al juny esperen incorporar l’últim aspirant de la borsa de treball i obrir-la de nou per intentar cobrir les vacants. El vicepresident de la Diputació i responsable de Cooperació Municipal, Jordi Latorre, va assegurar que pagaran una cinquena plaça com a reforç. Tanmateix, el president del consell, Francesc Lluch, va advertir que encara que les places estiguin creades i tinguin dotació pressupostària, el problema és que “no hi ha gent que s’inscrigui a les borses de treball ni tècnics formats”.

Al Pallars Sobirà tenen cobertes dos de les tres places de secretaris per a ajuntaments. Han convocat el concurs per cobrir la vacant, però el president del consell, Carles Isús, va afirmar que, si bé els consistoris no estan desatesos, la situació és precària, i que fins i tot tres són escassos. Va explicar que la Generalitat ha donat el vistiplau que en contractin un quart i han demanat a la Diputació que sufragui aquest cost.

El president de la Noguera, Miquel Plensa, va explicar que el seu personal de SAT cobreix les necessitats bàsiques de la comarca, però ja no pot atendre peticions d’ajuntaments que demanen de disposar d’aquests tècnics durant més hores cada mes. Tant el president del Segrià, David Masot, com el de les Garrigues, Jaume Setó, van advertir que la necessitat de cobrir vacants és contínua, ja que els que contracten sempre acaben optant a places amb més estabilitat i remuneració en altres institucions. Altres consells no donen aquest servei, ja que tots els ajuntaments de les seues comarques tenen secretari propi; o bé asseguren fer-ho sense problemes (vegeu desglossament).

La Diputació finança aquest servei que presten els consells als ajuntaments. A Lleida hi ha 169 vacants de secretaris i interventors i la Generalitat ha instat més de mig centenar de consistoris a crear-la (vegeu SEGRE d’ahir).

Des de la corporació provincial, Latorre es va mostrar partidari que les quatre diputacions catalanes i també la Generalitat acordin un nou sistema per prestar aquesta assistència als municipis més petits. En aquest sentit, va valorar que l’actual xoca amb la normativa estatal, que insta diferents consistoris a agrupar-se per contractar aquest personal.

tracking