SEGRE

MUNICIPIS MOBILITAT

Tremp compra un cotxe elèctric que llogarà a turistes i veïns

Es destinarà al personal de l'ajuntament i busquen com donar-li un “ús turístic”

El vehicle elèctric que ha comprat l’ajuntament de Tremp.

El vehicle elèctric que ha comprat l’ajuntament de Tremp.AYUNTAMIENTO DE TREMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Tremp ha comprat un vehicle elèctric que posarà a disposició dels turistes i els veïns perquè puguin llogar-lo i utilitzar-lo per desplaçar-se pel municipi. Aquesta és una iniciativa pionera a Catalunya.

El segon tinent d’alcalde, Antoni Flores, va explicar que l’objectiu és que aquest vehicle es destini en principi al personal del consistori i, fora de l’horari laboral, poder donar-li també un “ús turístic”.

En aquest sentit, Flores va assenyalar que des de l’ajuntament estan estudiant ara com gestionar aquest nou servei municipal i de quina manera s’articularà el lloguer d’aquest cotxe. De la mateixa manera, va apuntar que han mantingut converses amb la cooperativa Som Mobilitat, que ofereix serveis per compartir vehicles elèctrics. Flores va destacar que l’objectiu d’aquest projecte és “fomentar la mobilitat sostenible” al municipi.

El vehicle, un model Nissan Leaf, s’ha adquirit per mitjà de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i ha comportat una inversió d’uns 30.000 euros. No obstant, Flores va apuntar que la meitat del cost s’ha finançat a través d’una subvenció de la conselleria d’Empresa, en el marc del pla de foment del turisme. El segon tinent d’alcalde va recordar que la Policia Local de la capital del Jussà també compta amb un vehicle híbrid des de començaments d’aquest mateix any.

Així doncs, cal recordar que Tremp ja disposa de punts de recàrrega per als vehicles elèctrics, de la mateixa manera que molts altres municipis del Pirineu i del pla.

Per la seua part, altres ajuntaments de la demarcació, com ara Vilaller, han optat perquè els seus veïns provin un d’aquests cotxes i tindran un model elèctric a la seua disposició durant tres mesos .

Vilaller n’espera un altre de cedit perquè el provi la població local Vilaller espera rebre un vehicle elèctric que la companyia automobilística Hyundai cedirà al municipi perquè els veïns el provin. L’alcaldessa, Maria José Erta, va explicar ahir que preveuen que aquest cotxe arribi durant les setmanes vinents.

Va apuntar que des de fa un mes disposen del punt de càrrega per a aquests automòbils. Com va avançar SEGRE, els veïns majors de 27 anys podran reservar aquest cotxe, de la sèrie Kona, i conduir-lo durant un dia.

Per tornar a conduir-lo hauran d’esperar-se almenys un altre dia. L’ajuntament aposta per aquesta iniciativa per donar a conèixer aquests vehicles i fomentar la mobilitat sostenible.

tracking