SEGRE

TURISME ALLOTJAMENTS

Bungalous i hotels del Pirineu, els més plens a l'inici del pont

El turisme rural comença amb una ocupació del 70% en el conjunt de les comarques lleidatanes || Els esports d'aventura, també amb un bon nivell de reserves

Una barca de ràfting baixant ahir per la presa de l’Hostalet.

Una barca de ràfting baixant ahir per la presa de l’Hostalet.F. DOLCET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector turístic de Lleida ha arrancat la temporada d’estiu amb bon peu i els visitants ja han començat a omplir els allotjaments a l’inici del pont de Sant Joan. Així, tots els bungalous de la demarcació han penjat el cartell de complet per a aquests dies, mentre que els hotels del Pirineu voregen el ple entre avui i demà.

La presidenta de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, va explicar ahir que han tingut demanda d’última hora per als bungalous que no han pogut atendre i va destacar que a les comarques de muntanya les zones d’acampada tenen una ocupació del 60%.

El sector arranca amb bon peu la temporada i les comarques de muntanya, gairebé al 100% a l’agost

Pel que fa als hotels del Pirineu, per ahir tenien entre el 70% i el 80% de les seues places reservades, segons va assegurar el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau. Va assenyalar que al pla les dades per a aquest pont són una mica inferiors.

Per la seua part, el president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va dir que compten amb una “bona demanda i ocupació” i va destacar que durant tot el pont de Sant Joan tenen una ocupació del 70%, si bé en algun d’aquests festius pot augmentar fins al 80%. Això és a causa que, si bé hi ha allotjaments que estan reservats des d’ahir fins diumenge, d’altres ho estan a partir d’avui divendres.

Els esports d’aventura, un dels principals atractius de Lleida durant els mesos d’estiu, compten per demà, el dia de més afluència, amb un nivell de reserves que suposa entre el 70% i el 80% de la capacitat de producció de les empreses del sector, mentre que avui i diumenge se situa en un 65%. En aquest sentit, el president de l’Associació d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, va assenyalar que estan “pendents de les reserves d’última hora” i va destacar que tant aquesta setmana com en l’anterior han tingut una elevada afluència de grups escolars.

Lleida preveu un estiu de rècord i amb millors dades que el 2019

El turisme de Lleida preveu millorar aquest estiu les dades de la campanya del 2019, abans de la pandèmia. Fa dos anys, la temporada va acabar amb 565.000 turistes i 1,4 milions de pernoctacions i el sector afronta ara l’estiu amb optimisme i amb un bon volum de reserves.

En aquest sentit, la majoria d’establiments del Pirineu ja voregen el ple per al proper mes d’agost (vegeu SEGRE de dimarts). De fet, entre juliol i agost de l’any passat, les comarques de muntanya ja van rebre 220.167 visitants, un 9,5% més que el 2019.

Això va ser perquè a causa de la Covid els turistes van apostar per destinacions que basen la seua oferta en la naturalesa i que no estan massificades, una cosa que va beneficiar aquest territori. Val a destacar que en aquests dies els turistes també poden gaudir de les festes del foc i les falles en diferents municipis del Pirineu (vegeu la pàgina 33).

tracking