SEGRE

TURISME RECLAMACIONS

La CHE decidirà si la presa de Sossís és navegable

Davant la impossibilitat d'acord entre el Jussà i l'empresa que explota el salt || Més d'un any de mediació entre tots dos

El projecte preveu que Sant Antoni sigui el final del ràfting.

El projecte preveu que Sant Antoni sigui el final del ràfting.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre dirimirà a partir d’ara si la presa de Sossís, a la Noguera Pallaresa al municipi de la Pobla de Segur, és navegable, després de mes d’un any de mediació i converses amb els implicats sense arribar a cap acord. Així ho van assegurar fonts de l’organisme.

El consell del Jussà proposa l’adaptació d’aquesta infraestructura, igual com s’ha fet amb la presa de l’Hostalet a Sort, la qual cosa permetria tenir cinquanta quilòmetres de riu navegable des de Llavorsí fins al pantà de Sant Antoni, els consegüents avantatges per al ràfting i el turisme d’aventura. Tanmateix, el concessionari hidroelèctric sempre s’hi ha oposat per raons de seguretat.

Fonts de la CHE asseguren que s’han mantingut reunions i converses amb les dos parts i fins i tot han plantejat altres solucions possibles sense arribar a cap posició definitiva. Per això, l’expedient es resoldrà a partir d’ara valorant les raons de les dos parts i atenent els arguments legals i ambientals vigents.

Val a destacar que el consell de Pallars Jussà sempre ha defensat que hi ha un dret de pas que ha permès durant anys la baixada de les embarcacions de fusta, els rais, pel riu. En aquest sentit, l’organisme assegura que acudirà a la Justícia si la resolució és negativa per al territori.

tracking