SEGRE

ESPAIS NATURALS SEGURETAT

Camarasa incorpora dos guardes rurals que podran sancionar actes incívics

S'afegeixen als quatre que ja controlen els accessos i donen informació a turistes

Una de les zones de bany al riu al seu pas per Camarasa.

Una de les zones de bany al riu al seu pas per Camarasa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos guardes rurals privats s’incorporen avui als treballs de vigilància i seguretat de la zona de lleure del riu Segre al seu pas per Camarasa, coneguda com la zona de la Platgeta, i també a Sant Llorenç de Montgai. Se sumen als quatre que ja exerceixen tasques estrictament informatives i de gestió, malgrat que els dos nous guardes tindran potestat per sancionar qui incompleixi l’ordenança municipal que regula l’ús d’aquest espai natural i de lleure.

L’alcaldessa, Elisabet Lizaso, va explicar que la seua finalitat també serà pedagògica i complementarà els vigilants, tres a Camarasa i un a Sant Llorenç de Montgai.

Els guardes actuaran els divendres, dissabtes i diumenges durant tot l’estiu, encara que “si cal també s’incorporaran altres dies”, va assegurar Lizaso. Va afegir que durant l’últim any el consistori ha treballat molt per regular aquests espais i aconseguir una “conciliació” turística ordenada a la zona. “Hem aprovat una ordenança i instal·lat plafons informatius i una barrera per regular l’accés de vehicles, i tot això ha de servir per gestionar de la millor manera possible aquest espai municipal”, va dir.

Amb la nova ordenança queda prohibit fer pícnics o posar música alta i es cobra una taxa de 5 euros per cotxe, dos per a motos i 50 euros per als autobusos. Els veïns de Camarasa empadronats podran accedir gratuïtament a la zona de bany ensenyant un carnet als vigilants.

“Totes aquestes mesures han de servir per evitar la massificació de turistes i vehicles que es registra en aquesta zona de bany interior”, va afirmar l’alcaldessa.

De la mateixa manera, el consistori també invertirà 56.000 euros en la neteja del tram urbà del riu Segre. Aquests treballs estan subvencionats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

tracking