SEGRE

EMERGÈNCIES INCENDIS

Sufoquen un aparatós incendi en un paller al costat de la C-14 a Altet

Franja de protecció amb un tractor per evitar que es propagués el foc, que va afectar una superfície de 1.900 metres quadrats || Altres focs a Menàrguens i Lleida

Vista del paller que es va incendiar per autocombustió ahir a Altet, al terme municipal de Tàrrega.

Vista del paller que es va incendiar per autocombustió ahir a Altet, al terme municipal de Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers van treballar durant tot el dia d’ahir en un incendi en un paller d’Altet, nucli agregat de Tàrrega. Van rebre l’avís a les 00.37 hores de la nit de dimecres a dijous d’un incendi en un cobert ple de bales de palla situat a prop del punt quilomètric 76 de la carretera C-14.

Fins al lloc es van desplaçar diverses dotacions, que van deixar cremar el paller perquè estava molt desenvolupat defensant alhora les parts de l’explotació encara no afectades i vigilant que les flames no s’estenguessin. Tanmateix, durant el dia d’ahir van treballar en l’incendi sis dotacions.

En les tasques d’extinció també van col·laborar efectius del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals, que van poder fer una franja de protecció al voltant del paller amb l’ús d’un tractor, una de les novetats de la campanya de la sega d’aquest any en la prevenció i extinció d’incendis, segons van assenyalar els Agents Rurals. L’incendi del paller va afectar una superfície de 1.900 metres quadrats.

Així mateix, els Bombers van activar cinc dotacions terrestres i una d’aèria després d’un incendi de vegetació agrícola a Menàrguens. L’avís es va rebre a les 12.44 hores i cap a les dues del migdia ja estava extingit. A Lleida ciutat, una dotació de Bombers i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana van actuar per un petit incendi de matolls al Parc de l’Aigua, al barri de la Bordeta, a causa d’un petard. Davant de l’augment de les temperatures previst per al cap de setmana, s’insta a extremar les precaucions.

Quatre denúncies contra el camioner de la Noguera

Els Mossos d’Esquadra han imposat quatre denúncies administratives per infraccions de trànsit al conductor del camió que dimecres va causar fins a 41 incendis entre Bellmunt d’Urgell i Castelló de Farfanya després de la punxada d’una de les rodes del remolc. Segons van informar fonts policials, el conductor va donar negatiu en la prova d’alcoholèmia, però agents de la unitat de Trànsit dels Mossos van instruir quatre denúncies administratives per falta de control i falta de temps de descans, un funcionament inadequat del tacògraf i perquè portava la càrrega mal subjectada.

Els Agents Rurals ja van anunciar dijous que havien denunciat el conductor davant del jutjat de Balaguer, que ja ha obert diligències. Els Rurals van detectar un total de 41 incendis que van calcinar unes 79 hectàrees, de les quals 75 són terreny agrícola i quatre, forestal. Hi ha afectació en quatre municipis: Balaguer (59,87 ha), Castelló de Farfanya (8,37 ha), Penelles (6,46 ha) i Bellcaire d’Urgell (4,33 ha).

Per la seua part, Unió de Pagesos també estudiarà les responsabilitats que es poden exigir per restituir els danys als agricultors afectats.

tracking