SEGRE

EMERGÈNCIES INTERIOR

Lleida registra una mitjana de dos incendis al dia en el que va d'any

Les sortides pugen un 45% respecte al 2020 amb l'augment de la mobilitat

El paller afectat per un incendi divendres a Altet, en el qual ahir van continuar les tasques d’extinció.

El paller afectat per un incendi divendres a Altet, en el qual ahir van continuar les tasques d’extinció.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’augment de la mobilitat i de l’activitat després de l’aturada a causa de la pandèmia de la Covid-19 també s’ha traduït en un major nombre d’incendis de vegetació. Segons les dades obertes publicades per la conselleria d’Interior, des de començament d’any els Bombers de la Generalitat han dut a terme de mitjana dos sortides al dia per a l’extinció d’incendis de vegetació, ja sigui agrícoles, forestals o urbans.

En total, s’han comptabilitzat 475 serveis d’aquest tipus, la qual cosa representa un 45% més que en el mateix període de l’any passat, quan se’n van fer 326. Les dades d’Interior apunten que prop de sis de cada deu focs de vegetació es produeixen en terrenys agrícoles.

.

Fins al juny, a falta de poc menys d’una setmana per finalitzar el mes, s’han dut a terme 273 serveis d’extinció d’incendis agrícoles a les comarques lleidatanes, un 49% més que en el mateix període de l’any passat. Mentrestant, s’han portat a terme 119 sortides per focs de vegetació urbana, un 40% més, i 85 més per focs de vegetació forestal, amb un augment del 41,6%.

El Govern insta a extremar les precaucions durant la campanya de la sega i també en les sortides en el medi natural per evitar incendis, sobretot quan es preveu un estiu amb temperatures altes i amb poques pluges. La Generalitat porta a terme una campanya de conscienciació entre els agricultors per extremar les mesures de precaució, que el sector ja fa anys que incorporen. A la campanya de la sega d’aquest any s’ha inclòs com a novetat l’ús d’un tractor en els treballs d’extinció d’incendis per evitar la propagació.

Continua l’extinció al paller d’Altet i se’n crema un altre a Almenar Els Bombers van continuar ahir amb les tasques d’extinció d’un paller a Altet, a Tàrrega, que va autocombustionar divendres a la matinada. Durant la jornada d’ahir, els efectius continuaven remullant la zona. A Almenar, cinc dotacions treballaven en l’extinció d’un foc que va afectar un paller en una masia. A l’interior hi havia paques d’alfals i també maquinària, que va resultar afectada. A més, un incendi va calcinar mitja hectàrea de vegetació agrícola a Cervià de les Garrigues.

tracking