SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un incendi obliga a tallar l'N-230 a Alfarràs i crema més de 55 hectàrees

El foc va saltar a la carretera, la qual cosa va obligar a tancar-la al trànsit, i va arribar fins a la serra de les Guixeres, entrant a Aragó || Els Rurals n'investiguen les causes

Efectius dels Bombers es preparaven per a les tasques d’extinció durant la nit a Alfarràs.

Efectius dels Bombers es preparaven per a les tasques d’extinció durant la nit a Alfarràs.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi de vegetació agrícola i forestal va obligar ahir a tallar durant més d’una hora la circulació per la carretera N-230 al terme municipal d’Alfarràs, causant retencions en plena operació tornada del pont de Sant Joan. Els Bombers van rebre l’avís quan faltaven deu minuts per a les vuit del vespre, quan es va declarar un incendi al costat del quilòmetre 28,8 d’aquesta via.

L’incendi, que va començar en una zona de camps, va saltar a la carretera i va avançar cap a la massa forestal. Això va obligar a tallar l’N-230 i ampliar els efectius dels Bombers amb tres mitjans aeris més.

Segons els Bombers, el foc va progressar per zona forestal fins a arribar a dalt de la cresta de la serra de les Guixeres, i va avançar més lent a l’arribar a una zona de vegetació agrícola. Al capvespre, es van retirar els mitjans aeris i es van mantenir a la zona 23 dotacions terrestres (13 d’aigua i deu vehicles lleugers i comandament).

Els Agents Rurals, que van iniciar la investigació per determinar l’origen del foc, van xifrar en unes 55 les hectàrees cremades, de les quals 42,7 eren a Alfarràs i la resta, a Aragó, on va entrar després d’avançar cap a l’oest, majoritàriament de terreny forestal. Al tancament d’aquesta edició, continuaven les tasques d’extinció de Bombers i el 112 d’Aragó.

Els Bombers van treballar en altres incendis a les comarques lleidatanes. A Almenar van continuar extingint el foc en un paller així com un altre de vegetació agrícola. També van cremar 2.000 metres quadrats a Puigverd de Lleida i 3.000 en un solar al costat de l’INS Joan Oró de Lleida.

Després de rebre l’avís, es van activar 10 dotacions terrestres i una d’àrea, que es van ampliar fins a 46 al saltar el foc l’N-230 cap a la serra de les Guixeres.

Efectius dels Bombers es preparaven per a les tasques d’extinció durant la nit a Alfarràs.

Efectius dels Bombers es preparaven per a les tasques d’extinció durant la nit a Alfarràs.AMADO FORROLLA

tracking