SEGRE

EMERGÈNCIES

Controlen l'incendi d'Alfarràs, que ha calcinat vuitanta-set hectàrees

Els Agents Rurals investiguen les causes del foc, que va començar al costat de l'N-230 || L'objectiu dels equips d'extinció va ser ahir evitar que les flames es revifessin

Un bomber durant els treballs d’extinció durant la matinada d’ahir.

Un bomber durant els treballs d’extinció durant la matinada d’ahir.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat i d’Aragó van donar ahir a les 19.00 hores per controlat l’incendi de vegetació que des de feia vint-i-quatre hores afectava les comarques del Segrià i la Llitera. L’incendi ha calcinat unes 87 hectàrees de vegetació agrícola i forestal: 55,43 hectàrees dins del territori de Catalunya, de les quals 33,88 són de terreny forestal, segons van informar els Agents Rurals; i 31,5 hectàrees a Aragó. Els Rurals investiguen les causes del foc, que es va originar als marges de l’N-230.

Va ser a les 5.50 hores quan el foc es va donar per estabilitzat en un dispositiu format per 42 dotacions terrestres. A partir d’aquest moment, les tasques es van centrar a remullar l’àrea cremada i revisar tot el perímetre afectat per evitar que es revifés alguna brasa amb el vent de primera hora.

L’incendi va començar a l’altura del quilòmetre 28,8 de la carretera N-230, al seu pas per Alfarràs. Els Bombers van ser alertats a les 19.48 h.

Al principi, l’incendi va cremar diversos cultius de cereals. Després va saltar a la carretera N-230, on es va haver de tallar la circulació, i va entrar en zona forestal, en què va cremar en línia ascendent la serra de les Guixeres.

Una vegada superada la cresta, el front de foc va tornar a cremar en descendent una superfície agrícola i més tard, ja dins d’Aragó, va afectar novament zona forestal pel flanc dret. Al flanc esquerre, les flames van tornar a trobar terrenys agrícoles.

Els Bombers van poder aturar l’avanç de les flames al paratge de l’Arroyo de la Viuda..

Ahir a la tarda, els efectius desplaçats van desmuntar les línies d’aigua i a la zona es van quedar per passar la nit dos camions i un vehicle lleuger de comandament per inspeccionar i detectar si encara quedava algun punt calent. Els mitjans aeris es van retirar del lloc a última hora del matí després de fer diverses descàrregues.

D’altra banda, aquest diumenge a la nit van sufocar un incendi a Almacelles que va calcinar fustes. Ahir també hi va haver petits incendis de vegetació a Tàrrega, al costat de la vies del tren dins del nucli urbà, i la Granadella, on van treballar tres dotacions.

tracking