SEGRE

MUNICIPIS INFRAESTRUCTURES

Talls a l'Eix Pirinenc a la Seu per col·locar la passarel·la de vianants de la Valira

Es preveu que les obres comencin aquest estiu, durin 3 mesos i estiguin a punt a la tardor

La passarel·la quedarà instal·lada de forma paral·lela a l’N-260.

La passarel·la quedarà instal·lada de forma paral·lela a l’N-260.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per instal·lar la nova passarel·la de vianants sobre el riu Valira, a l’entrada oest de la Seu, obligarà a dur a terme talls de trànsit alternatius a l’Eix Pirinenc (N-260). Els treballs duraran un màxim de tres mesos i consistiran a habilitar els accessos de la plataforma, construir els fonaments i instal·lar la passarel·la, una estructura prefabricada de fusta que quedarà paral·lela a la carretera.

Fonts pròximes a la redacció del projecte van explicar ahir que per instal·lar l’estructura caldrà tallar de forma total el trànsit en aquesta zona. “Serà durant una nit, per minimitzar al màxim les afectacions, i quedaran habilitats dos passos alternatius.” Els vehicles pesants es desviaran per la rotonda dels Bombers i faran el trajecte pel camí d’Arfa, per tornar a enllaçar amb l’N-260 a l’altura d’aquest poble.

Els turismes utilitzaran la desviació que l’empresa habilitarà per Castellciutat. A més a més, durant el transcurs dels treballs per preparar els accessos a la passarel·la i per construir els fonaments, es tallarà el trànsit en un dels dos carrils i hi haurà un pas alternatiu regulat mitjançant semàfors.

El pont actual només té vorera en un dels dos costats. Això obliga els veïns a travessar la carretera nacional per dirigir-se al polígon de Lleteries o cap a Castellciutat. La inversió per a la nova passarel·la ascendeix a 94.284 euros i els treballs per habilitar els accessos costaran 50.222 euros.

Aquesta obra dona resposta a una llarga reivindicació dels veïns, al millorar la seguretat dels vianants en un punt en el qual s’han registrat diversos atropellaments. El projecte compta amb finançament europeu del projecte Camina Pirineus i sortirà a licitació durant les pròximes setmanes perquè pugui estar enllestit aquesta tardor.

tracking