SEGRE

MUNICIPIS MEDI AMBIENT

Última fase per tancar l'abocador de Sedasés de Fraga als deu anys d'obres

Ha de complir els requeriments de la UE, que va amenaçar amb sancions

Obres de segellament ja executades a l’abocador de Sedasés.

Obres de segellament ja executades a l’abocador de Sedasés.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga ha licitat l’última fase de clausura de l’abocador de Sedasés per legalitzar aquesta infraestructura i complir la normativa mediambiental de la UE. Acaben d’aquesta manera gairebé deu anys d’obres des que la Unió Europea va amenaçar el 2012 d’obrir expedient al consistori per les males condicions en les quals es trobava. Aquesta situació també va generar sancions per part del Govern d’Aragó el 2013, que va exigir el tancament immediat de les instal·lacions. El consistori va tancar llavors el complex per abordar obres de millora que s’han estat executant des d’aleshores.

Després del segellament definitiu dels sectors 2A, 2B, 2C i 3A, es conclouran els treballs reforestant tota la zona, una intervenció que costarà 257.736 euros.

Les primeres actuacions van consistir en la neteja de la zona on hi havia rebutjos de tota classe i l’explanació de terra. Una segona fase va consistir en la instal·lació d’una lona de protecció que evités filtracions per deixar l’àrea de l’abocador tancada, que va representar una inversió de 108.409 euros. Es van abordar durant el mandat anterior amb el PSOE al capdavant del govern municipal. Ara, després d’acabar les actuacions al pendent, es procedirà a la revegetació de tota l’àrea que ocupava l’abocador en què s’han invertit gairebé 400.000 euros en els últims anys.

Segons l’alcaldessa, Carmen Costa, del PP, “per fi es regularitzarà una situació que fa gairebé una dècada que està en execució. Si volem avançar cap a l’horitzó de la sostenibilitat mediambiental que ens marquen les directives de l’Agenda 2030, no es podia deixar de banda aquest tema”. Així mateix, va indicar que aquesta inversió era necessària per construir una ciutat respectuosa amb el medi ambient.

tracking