SEGRE

SERVEIS AIGUA

Veïns del Sobirà denuncien que l'aigua és insalubre i els donen garrafes

Els habitants de Cassibrós adverteixen que la de l'aixeta no és apta per al consum || L'alcalde addueix problemes per contractar obres i afirma que ho arreglaran

Les garrafes d’aigua que es troben els veïns a la porta de casa i l’aigua tèrbola d’una font.

Les garrafes d’aigua que es troben els veïns a la porta de casa i l’aigua tèrbola d’una font.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aigua que surt de les aixetes del nucli de Cassibrós, a la Vall de Cardós, no és apta per al consum humà. Així ho constaten analítiques de l’Agència de Salut Pública des del febrer del 2020, que mostren la presència de dos tipus de bacteris: l’E.coli, que constata contaminació fecal a l’aigua, i la Clostridium Perfringens, un altre patogen amb toxines que poden provocar greus malalties intestinals. Malgrat això, els veïns asseguren que el consistori de la Vall de Cardós no ha advertit de la perillositat de consumir aquesta aigua ni n’ha prohibit l’ús. El que ha fet és entregar vint litres d’aigua embotellada a cada casa durant els últims deu dies, segons va corroborar el consistori.

L’alcalde, Llorenç Sánchez, va assegurar que els problemes de terbolesa són constants i que els veïns “ja saben que l’aigua no és potable i que no es pot utilitzar. Ho veuen cada dia”, va dir.

Precisament, la Junta Comunal de Veïns va denunciar que el consistori “mai no ha instat la població a no beure aigua de l’aixeta, no n’ha prohibit l’ús domèstic ni tampoc ha pres mesures per poder reparar la insalubritat”. Van afegir que la bassa des d’on es capta l’aigua procedent d’un barranc serveix de “piscina per als senglars”, no es netegen els dipòsits des de l’any 2017 i no es duen a terme obres per millorar la xarxa.

El president de la Junta Comunal, Joaquim Isús, va afegir que el departament de Salut és coneixedor d’aquesta problemàtica “perquè ho hem denunciat en diverses ocasions i només ens confirmen que no és apta” per al consum. Ahir els veïns van tornar a trobar-se aigua embotellada a la porta, el mateix dia en el qual la Generalitat va tornar a prendre mostres a la xarxa. Van instar el consistori a facilitar una cronologia de les actuacions per poder millorar la qualitat de l’aigua.

D’altra banda, van apuntar que està previst que a mitjans del mes de juliol es pugui restablir el servei, i van avançar el compromís del consistori a intensificar els treballs. Segons Sánchez, no hi ha cap empresa que vulgui fer les obres i s’ha contractat dos persones per iniciar de “forma immediata” la neteja de tota la xarxa de proveïment, especialment en la captació.

Les garrafes d’aigua que es troben els veïns a la porta de casa i l’aigua tèrbola d’una font.

Les garrafes d’aigua que es troben els veïns a la porta de casa i l’aigua tèrbola d’una font.SEGRE

tracking