SEGRE

SUCCÉS TERRORISME MASCLISTA

Assassina l'exdona a ganivetades a Barbastre davant dels seus tres fills

Va tenir lloc ahir cap a les 14.30 hores i la Guàrdia Civil va detenir el sospitós a l'habitatge de la víctima || L'homicida va assestar diverses punyalades a l'exparella

La Guàrdia Civil, ahir a la zona en la qual es va produir l’assassinat masclista a Barbastre.

La Guàrdia Civil, ahir a la zona en la qual es va produir l’assassinat masclista a Barbastre.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 43 anys va ser detingut ahir a primera hora de la tarda a Barbastre com a suposat assassí de la seua exparella, tots dos espanyols d’origen magrebí, al domicili en el qual vivia la víctima amb els seus tres fills, de dotze, sis i un any, que eren presents en el moment del crim. Segons van informar fonts de la investigació, els fets van tenir lloc cap a les 14.30 hores a l’habitatge de la víctima, al número 4 de l’avinguda Exèrcit Espanyol.

Pel que sembla, l’home va assestar diverses punyalades a la dona, que va morir a conseqüència de la gravetat de les ferides. Pel que sembla, l’assassinat s’ha produït coincidint amb els tràmits de separació que havia iniciat la dona per viure sola amb els tres fills al domicili familiar.

Veïns de l’immoble van sentir crits de la dona i els fills i van alertar la Guàrdia Civil. Agents es van personar poc després a l’habitatge, en què van detenir el presumpte assassí i no van poder salvar la vida de la víctima.

El president d’Aragó, Javier Lambán, va assegurar a través de les xarxes socials que “lamento profundament l’assassinat d’una dona a Barbastre en mans de la seua parella, segona aragonesa víctima de la violència de gènere des de començament d’any. Per elles, pels seus fills, pels seus éssers estimats, ens afegim a la condemna col·lectiva contra la violència masclista. Ja n’hi ha prou!”. Per la seua part, l’ajuntament de Barbastre va decretar dos dies de dol oficial per l’assassinat masclista.

La corporació va assegurar que acompanya en el dolor i comparteix la indignació “de familiars, amistats, veïns i veïnes de Barbastre”. A més, ha convocat una concentració d’un minut de silenci per avui al migdia.

Aquest any han mort assassinades vint-i-tres dones en mans de les seues parelles o exparelles a Espanya, 1.101 des del 2003, després que la delegació del Govern contra la Violència de Gènere confirmés ahir la naturalesa masclista del crim d’una dona de trenta-quatre anys al municipi de Doñinos, a Salamanca. Espanya està patint un repunt en les últimes setmanes, ja que des del passat 17 de maig s’han produït setze crims masclistes.

tracking