SEGRE

MEDI AMBIENT INSTITUCIONS

FCC reclama al consorci de residus assumir ja les obres de l'abocador

En un burofax, després de la sentència a favor seu, que la Paeria considera inacceptable

Visita dels consellers del Segrià a les obres d’abocador.

Visita dels consellers del Segrià a les obres d’abocador.C.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’UTE formada per FCC-Arnó, a la qual el passat 25 de febrer una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar la raó en el recurs per executar i gestionar les obres de l’abocador del Segrià, a Montoliu, ha enviat un burofax als membres del Consell General del Consorci de Residus del Segrià (integrat per la Paeria, consell i Generalitat), en el qual reclama que cessi en “la seua indeguda i il·legal actuació, que acati la sentència i adopti les actuacions necessàries” perquè pugui fer en relleu en l’execució d’aquesta obra. Afirma que “resulta evident la il·legalitat que comet el consorci impedint que l’UTE pugui exercir els seus drets” i que “seria inexplicable i especialment improcedent que mantingui aquesta situació declarada il·legal”.

A més, afegeix que “prosseguir tolerant la il·legalitat només serveix per incrementar els danys a FCC” i exigeix el traspàs de les obres en la màxima brevetat possible. S’ha de recordar que el consorci va presentar al Suprem un recurs de cassació i l’UTE que executa les obres, gairebé acabades, Valoriza-Romero Polo, també va recórrer la sentència.

Precisament, ahir al ple de la Paeria l’edil del PSC, a l’oposició, Felix Larrosa, va denunciar aquests “escrits amenaçadors”, els va considerar “improcedents” i va demanar “al govern municipal que reaccioni” ja que “és inacceptable” que una empresa privada “amenaci una institució” i va recordar que “hi ha informes de la Generalitat que posen en qüestió l’execució de la sentència”. L’alcade, Miquel Pueyo, (ERC) va respondre a Larrosa dient que també veu “inacceptable el text en tots els sentits” per la qual cosa va garantir que la setmana vinent respondrà amb contundència.

FCC va aclarir que no hi ha to amenaçador sinó un recordatori que s’ha de complir la sentència.

tracking