SEGRE

CERTÀMENS ANÀLISIS

El mercat de Solsona genera un impacte de 43.051 euros

Segons un estudi de l'ajuntament

Imatge d’arxiu del mercat de Solsona.

Imatge d’arxiu del mercat de Solsona.AYUNTAMIENTO DE SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’impacte econòmic d’un dia del mercat setmanal de divendres de Solsona és de 43.051 euros, dels quals 21.760 corresponen als diners gastats en establiments de comerç local i restauració. Així es desprèn de l’estudi que la regidoria de Desenvolupament Local va dur a terme al maig, a través de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i amb la col·laboració de la consultoria J3B3 i el cicle formatiu d’Activitats Comercials de l’Escola Arrels.

Segons aquest informe, cada euro invertit en l’organització del mercat dels divendres es multiplica aproximadament per 90. “Encara que aquestes dades poden variar molt en funció de les dates i l’època de l’any, aquest càlcul ens indica que el retorn econòmic és molt positiu”, va explicar l’edil de Desenvolupament Local, Ramon Montaner.

La despesa estimada en l’organització s’estima en uns 24.000 euros anuals entre neteja viària i hores de dedicació del tècnic municipal de Comerç, la brigada municipal i la Policia Local. Montaner també va destacar que el 81% dels visitants són de Solsona i de la comarca. L’altre 19% són de Cardona i d’altres municipis de l’àrea d’influència de la ciutat.

tracking